Bir sızma da açık öğretimde

Bir sızma da açık öğretimde

Şimdi de LYS ve YGS'de kopya: ÖSYM'nin bütün işlemleri şüphe ve zan altında

Z. Kıvanç EL'in haberi

KPSS'dekİ soruların sızdırılması ve kopya iddialarına her geçen gün bir yenisi daha ekleniyor. Şimdi de YGS matematik sorularının yanıtlarının sınav başladıktan hemen sonra bazı adaylara telefonla gönderildiği iddia edildi. 11 Nisan 2010 günü yapılan YGS'ye ait matematik sorularının yanıtlarının, Diyarbakır'dan Y.K. ve Ö.E. isimli kişiler tarafından Türkiye'nin 16 değişik ilindeki öğrencilere SMS yoluyla gönderildiği tespit edildi. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'ne gelen ihbar üzerine M.G. isimli adayın cep telefonuna el konuldu.  Sınav sürerken 11.50 ve 11.51'de 2 SMS geldiğini tespit etti. El konulan telefonda bulunan mesajda, YGS'nin matematik sorularına ait 34 cevap şıkkının 30'unun doğru olduğu belirlendi. G.nin kendisine gelen cevapları Bursa'da sınava giren İ. Ç.'ye de yönlendirdiği anlaşıldı. Bu adayların bir üniversiteye yerleşmiş olsa da sınavlarının iptal edileceği kaydedildi.

YÖK ÇOK RAHATSIZ
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan 'Araştıracağız' derken YÖK Denetleme Kurulu yetkilileri, 'YGS'de sınav sürerken bu olay yaşanmış' dedi. İddialar, ÖSYM'nin 280 personelinin yanı sıra YÖK içerisinde de rahatsızlık yarattı. Önlisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS başta aralığın sonuna kadar 12 sınav yapılacağını belirten yetkililer, 'Sorular kasada, bir sıkıntı yok. Sınavlar planlandığı gibi yapılacak. Başlatılan araştırmadan dolayı sorular artık daha güvende. İddialar ve ortaya çıkanlar, ÖSYM'nin ciddi prestij kaybına uğramasına neden oldu. Ancak  bu olay, güvenlik için teknolojiyi daha fazla kullanmasına neden olacak. ÖSYM Başkanı Prof. Ünal Yarımağan, personeline 'çok fazla' güveniyordu, bu konuda da daha dikkatli olunması gerektiği bir kez daha anlaşıldı' değerlendirmesinde bulundu.

KONCUK: BU İŞ NAMUS MESELESİ
Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, 'Türk Eğitim-Sen de şüpheli' haberleri üzerine sert bir açıklama yaptı. Koncuk, 'Bizi şüpheliler listesinde göstermek çirkin bir uslüp. Derdimiz gerçeğin açığa çıkması' dedi. Savcı Şadan Sakınan ile görüştüğünü belirten Koncuk, 'Sayın Savcı 'Asla öyle bir şey yok. Elbette şüpheli değilsiniz' dedi. Gerekirse bilgisayarımız da incelenecek'  dedi.

KPSS, ÖSYM'DEN ALINABİLİR
ÖSYM yetkilileri, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun öğretmen alımında da kullanılan KPSS'yi bakanlık olarak üstlenebileceklerine ilişkin açıklamasına sıcak baktıklarını belirtti. Yetkililer, 'Üzerimizde zaten çok yük var. Bakanlık bu işi bizden alırsa mutlu oluruz. Ancak kanunlarda ÖSYM'nin adı geçiyor. Önce kanun değişmeli' dedi.

AKŞAM

Etiketler :