Bir Tweetle Gelen Yemekhane

Bir Tweetle Gelen Yemekhane

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin yemekhane istekleri doğrultusunda YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’e attıkları tweet, yemekhanenin yapılmasını sağladı.

İÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin yemekhane istekleri doğrultusunda YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’e attıkları tweet, yemekhanenin yapılmasını sağladı. Tweet sonrası gerekli çalışmalar başlatıldı ve yemekhane kısa sürede öğrencilerin istediği biçimde hizmete hazır hale geldi. Yemekhane 8 Mart 2012 tarihinde, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet tarafından hizmete açıldı.

 

Açılışta kısa bir konuşma yapan İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Meriç, hayalinin gerçekleşmesine aracı olan öğrencilerine ve Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet’e çok teşekkür etti. “İstanbul Üniversiteli” olmaktan bir kez daha gurur duyduklarını ifade eden öğrenciler, büyük üniversite olmanın ne demek olduğunu şimdi daha iyi anladıklarını söylediler. Öğrenciler daha sonra Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet’e teşekkür ederek çiçek verdiler.

 

Öğrenciler ile birlikte öğle yemeği yiyen Rektör Söylet, öğrencilerin sorunlarını dinleyerek beklentilerini öğrendi, isteklerini not aldı. Rektör Prof. Dr. Söylet, yemek sırasında, İstanbul Üniversitesi’ne değişim programıyla gelen Kenyalı bir öğrenciyle de bir süre sohbet etti.

 

Sosyal paylaşım ağı twitter’da Türkiye’deki rektörler arasında en aktif ve en çok sayıda takipçisi olan Rektör Prof. Dr. Söylet, öğrencilerin tweet’i ile ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

 

“Bugün artık her şey çok değişti. Bilgi çağında yaşıyoruz. Bana göre ortak akıl çağına girdik ama hâlâ bilgi çağının etkileri hızla devam ediyor. Bilgiye kolay ulaşan ve bize göre çok farklı web generation diye de ifade edilen bir gençlik var karşımızda. Bu gençlik, hakkını farklı arıyor. Bizden çok daha farklı ve hızlı bilgiye ulaşıyor. Talep etmesini daha çok biliyor ve başarıyor. Bizler de onlara ayak uydurmak zorundayız.”

Açılışa katılan İÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nurkan Yağız, Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Prof. Dr. Kamil Adalet, İÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki Akkuş, İÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Seçkin Dindar, Anabilim Dalı Başkanı Prof Dr. Tamer Lütfi Erdem, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyeleri, İÜ Rektör Danışmanı ve İÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Doç. Dr. Ergün Yolcu ve İÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Zeynep Gökçen öğrencilerle birlikte yemek yediler.

 

Yemekhane 2 Ayda Hazır Hâle Getirildi

 

Masrafları İÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bütçesinden karşılanan yemekhane, öğrenci kuyruklarını önlerken daha iyi hizmet verilmesini de sağladı.

Yemekhane için 135.000,00 TL+KDV bedelli yapım ihalesi gerçekleştirildi. 2 aylık bir çalışma sonucunda ilgili mekânın yemekhaneye uygun hâle getirilmesi sağlandı. Yemekhaneye 50 adet yemek masası, 300 adet sandalye ve yemek hizmetinin sunumu için gerekli tüm ekipmanlar alındı. Bu hâliyle yemekhaneden 550-600 Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisi yararlanabilecek.

 

Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Yenilendi

 

Yemekhanenin açılış töreninden sonra İÜ Rektörü Prof Dr. Yunus Söylet, masrafları İÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bütçesinden karşılanan, Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı ile ortaklaşa gerçekleştirilen yeniden yapılandırılmış birimleri (tüm öğrencilerin pratik çalışmalarda kullandıkları diş muayene üniteleri ve muayene odaları, diş röntgeni çekilen bölümler, öğrencilerin konferans odaları vb.) gezdi.

 

Çalışmalardan memnun olan İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Ana Bilim Dalı Eski Başkanı Prof. Dr. İlknur Özcan’a, İÜ Sağlık, Kültür ve Spor Başkanı Zeynep Gökçen’e ve İÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkan Vekili Cemil Akçay’a, çalışmalarından dolayı teşekkür etti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.