Bir video izledi, müslüman oldu

Bir video izledi, müslüman oldu

Müslüman olan Abdülkerim, İslamiyeti seçme serüveni anlattı

Rus asıllı Alman vatandaşı ve Müslüman olan Abdülkerim, İslamiyeti seçme serüveni anlattı

Bir video izledi İslamiyet’i seçti
 
Rus asıllı Alman vatandaşı ve yeni Müslüman olan Abdülkerim Boris Scherling, Vakit’e konuştu. Henüz 17 yaşında olan Abdülkerim 4 ay önce Müslümanlığı seçti. İslam ile tanışma ve Müslüman olma sürecini anlatan Abdülkerim; “Hıristiyan bir ailede büyüdüm, İslam’ı hiç tanımıyordum. Bir paylaşım sitesinde Allah’ın varlığını ispat eden bir video izledim. O, beni Müslüman olmaya kadar götürdü. O videodaki kişi ile tanıştım ve onun önünde şehadet getirip Müslüman oldum. Müslüman olmadan önce ölümden çok korkuyordum, şimdi artık ölüm korkulacak bir şey değil” diye konuştu.

M. MUSTAFA UZUN ‘un söyleşisi

Divan Derneği ve İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği tarafından düzenlenen Gençlik Buluşmaları nedeniyle İstanbul’da olan bir güzel genç ile tanıştım. İsmi Abdülkerim Boris Scherling. Kendisi Rus asıllı olan Abdülkerim Almanya’da yaşıyor ve Alman vatandaşı. Varlıklı bir aileden geliyor, ailesi de okumuş, güngörmüş insanlar. Boris’in Müslüman olup Abdülkerim adını alması hikayesi Hakk’ı arayana hiçbir şeyin engel olmadığını bize bir kez daha gösterdi. Kendisini Hıristiyan zanneden ancak ateist olan bu aileden bir gül çıkıyor ve İslam ile tanışma şerefine nail oluyor. Müslüman olma sürecini bütün detaylarıyla Vakit’e anlatan Abdülkerim ile görüşmeme Divan Derneği’nden Yusuf Kara kardeşim aracı oldu. Buyurun;

HIRİSTİYAN BİR AİLEDE BÜYÜDÜM ANCAK ASLINDA ATEİSTTİK

Öncelikle seni tanıyalım Abdulkerim…

İsmim resmiyette Boris Schlerling. Müslüman olduktan sonra Abdulkerim ismini aldım. 17 yaşındayım. Liseye gidiyorum, Ekonomi bölümündeyim. Almanya’nın Mönchengladbach şehrinde yaşıyorum. Benden büyük bir erkek bir de kız kardeşim var. Ablam 19, ağabeyim 22 yaşında. Babam bir film şirketinde çalışıyor. Annem ise pedagog.

Nasıl bir ortamda büyüdün?

Hıristiyan bir ailede büyüdüm. Kardeşlerim sonradan ateist oldular. Ben de kardeşlerim gibi kendimi Hıristiyan olarak görüyordum ama aslında ateisttim.

İslam ile tanışma sürecin nasıl oldu?

4 ay öncesine kadar İslam hakkında pek bir bilgim yoktu. Hiç düşünmemiştim. Fakat sürekli beni rahatsız eden bir düşünce vardı: Ölüm. Ölümü düşündükçe içinden çıkamıyordum. Ama hayatımda maddi imkanlarım bol olduğu için rahatım yerindeydi ve bu tür şeyleri düşünmemeye çalışıyordum.

Seni ne İslam’a yönlendirdi?

Bir gün youtube’ta Allah’ın varlığını ispat eden bir video izledim. Video, Allah’ın dağları yeryüzüne çaktığı kazıklar olduğunu, güneşin dünyaya olan uzaklığının çok hassas oluşunu, biraz daha uzak olsa dünyanın donacağını, yakın olsa dünyanın kavrulacağını ve bunların hepsinin Allah tarafından yaratıldığını söylüyordu. Daha sonra benzer videolar izleyince iyice korkmaya başladım. Eğer İslam hak dinse, ölümden sonra bir hayat varsa ben cehenneme gidecektim. Uzun bir süre bu korku içerisinde kıvrandım.

ÖLÜMÜ ANLAMAYA ÇALIŞIRKEN MÜSLÜMAN OLDUM

Sonra?

Sonra Müslüman bir arkadaşımdan bir Kur’an istedim, fakat benimle ilgilenmedi. Günler sonra başka bir Müslüman arkadaşım bana Allah’ın vardığına dair bazı delillerden bahsetti. Daha sonra bana bir Kur’an hediye etti. Ayrıca beni İslam hakkında daha detaylı bilgi alabileceğim kişilerle tanıştırdı ve elhamdülillah ölümü anlamaya çalışırken kısa sürede Müslüman oldum. O günden beri düzenli olarak bu arkadaşlarımla görüşüyor, dinim hakkındaki bilgilerimi artırmaya imanımı daha da kuvvetlendirmeye çalışıyorum. Yine onlar vesilesi ile burada Türkiye’deyim.

İslam’ı öğrenme sürecinde neler oldu?

Günler sonra Müslüman olmamda bana yardımcı olan arkadaşımla bir camiye gittik. Orada çok ve unutamayacağım bir olay oldu. Youtube üzerinden izlediğim kişi aynı camideydi. Arkadaşımın babasının ısrarı üzerine kendisiyle tanıştım ve hikayemi anlattım. Bunun üzerine oradaki cemaat önünde bir kez daha şahadet getirmemi istedi. Israr edince kabul ettim ve şahadet getirdim. Oradaki herkes beni tebrik etti ve bazıları bana birtakım İslami kitaplar hediye ettiler. Daha sonra arkadaşımın evine gittik. Evinde bana namaz kılmayı ve bazı temel bilgileri öğretti.

İSLAM’I İYİ TEMSİL ETMEYE ÇALIŞIYORUM

Müslüman olmadan önceki ve Müslüman olduktan sonraki hayatınızı kıyasladığınızda İslam’a girmekle hayatınızda nelerin değiştiğini gördünüz?

Müslüman olmadan önce haramların içinde yüzüyordum. Alkol, kötü arkadaşlar, çeşitli zararlı alışkanlıklar ve etrafımda sorun çıkartmak hayatımın bir parçasıyken şimdi bunlardan büyük ölçüde kurtuldum elhamdülillah. Kur’an okuyorum, etrafımdaki insanlara iyi örnek olmaya İslam’ı iyi temsil etmeye çalışıyorum. Ve şimdi ölüm benim için bir korku vesilesi olmaktan çıktı artık. Çünkü daha sonrası hakkında bilgi sahibiyim ve kendimi buna göre hazırlıyorum. Bu yüzden Divan Derneği’nin Uluslararası Yaz Çalışması’na katıldım ve sekiz gün boyunca Allah’ın varlığı ve birliği, Peygamberimizin sünneti ve İslam’ın esasları hakkında geniş bilgi sahibi oldum.

Peki, Bir insan küfür ile yaşayabilir mi? Kendisini yaratanı, Rabbini tanımadan, ebedi bir hayatı kabul etmeden yaşayabilir mi?

Yaşayamaz. Allah’a inanmıyor ve ibadet etmiyorsa, ölüme dair korkularını yenmek ve hislerini uyuşturmak için kendisini eğlence mekanlarına, alkole ve zararlı alışkanlıklara vurur. Almanya’da yaşayan insanların varlıkları yerinde olduğu için daha çok bu şekilde kendilerini tatmin etmeye çalışıyorlar.

Hakk’ı ve hakikati arayan gençlere bir mesaj vermek ister misiniz?

Öncelikle Müslümanlara şunu söylemek isterim. Sadece oturup ibadet etmesinler, dünyanın öylece değişeceğini zannetmesinler. İnsanların hakikati bulmaları için çok çaba sarf etmek gerekiyor. Yoksa insanlar kaybolup gider.

İbadet etmek hiç zor değil

İslam’ı anlatan, Allah’ın varlığını ve birliğini ispatlayan videolar, belgeseller yapılmalı. Zira ben ilk defa bu şekilde tanımıştım İslamiyeti. İnanmayan insanlar ise Allah’ın varlığına dair delilleri araştırsınlar. Hiçbir şüpheleri kalmayacağından eminim. Ayrıca ibadet etmek hiç de zor değil, zorluğu sadece bir illüzyondur. Günde 5 vakit namaz kılmak hiç zor bir iş değildir.

haber5.com

Etiketler :