Birand mı yoksa Dündar mı gider?

Birand mı yoksa Dündar mı gider?

Mehmet Ali Birad ile Uğur Dündar arasında haber hırsızlığı ile başlayan kavganın Doğan'ın müdahalesiyle sona erdiği iddia edildi.

Mehmet Ali Birand'ın CNN TÜRK'te sağlık bakanı ile yaptığı röportajın kaynak gösterilmeden yayınlanmasına çok sinirlenen Birand, Star TV bu haberi yayınladığı için Uğur Dündar ve ekibini "haber hırsızlığı" ile suçlamıştı. Bunun üzerine Star haber merkezinden Birand'a ağır bir yanıt gelmişti.

Star haber çalışanları haberin kaynak gösterilerek kullanıldığını açıkladıktan sonra," Bize hırsız diyenin alnını karışlarız. " diyerek, ima yoluyla, Birand'ın TRT'de çalışırken yolsuzluk yaptığını ve sorumlusu olduğu CNNTÜRK'e kendi şirketi üzerinden program satarak etik olmayan ticaret yaptığını öne sürmüşlerdi.

Bunun üzerine ortalığı yeniden ayağa kaldırın Birand, kanald.com.tr sitesine bir açıklama koydurtarak, Star haber çalışanlarını Doğan Yayın Konseyine şikayet etmişti.

Zaten can çekişen Doğan Grubu bu konuyla gündeme gelince devreye Aydın Doğan'ın damadı ve Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ girdi. Birand'a sert çıkan Yalçındağ," Bu işi fazla uzatma ve bu şikayeti hemen siteden kaldırt. Bir de bununla mı uğraşacağız. " dedi.

Birand biraz kem küm ettiyse de, Yalçındağ'ın kararlı tutumu üzerine, bu şikayet yazısını siteden kaldırdı ve geri adım atmış oldu.
Ancak görünen o ki bu kavga bitmez ve bu iki anchorman'den biri sonunda gider. kaybeden ise ratingi düşük olan olur. Bu konuda ise Dündar daha şanslı. Çünkü Dündar'ın ratingi kanal ortalamasının üstünde, Birand'ın ise altında. (medyakafe)

Etiketler :