Birand'dan Baydemir'e destek:

Birand'dan Baydemir'e destek:

Taş atan çocuklara seslenen Baydemir'e usta gazeteci Birand'dan destek.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı BDP'li Osman Baydemir, Diyarbakır'da düzenlenen 'Çocuk ihmal ve istismarı' konulu seminerde önemli açıklamalarda bulundu.

'ÇOCUĞUN YERİ TAŞ ATMAK DEĞİL, OKULDUR'

Toplumsal olaylarda ön plana çıkan çocukların yerinin ailelerinin ve okullarının yanı olduğunu söyleyen Baydemir "Her fırsatta ifade ediyorum, çocuğun yeri sokakta eyleme katılmak değildir, çocuğun yeri, açık söylüyorum panzere taş atmak değildir. Çocuğun yeri okuldur, okul bahçesidir, çocuk oyun gruplarıdır. Çocuğun elinde taş ve sopa değil kalem olmalıdır. Çok açık yüreklilikle söylüyorum, ben bunu doğru bulmuyorum.

Ama bununla birlikte eline taş alan çocuğa, eline sopa alan çocuğa kurşun, gaz sıkmak o da doğru değildir. Bu manada devlete, hükümete ve onun yerel yönetimlerine büyük bir sorumluluk düşüyor." dedi.

'BRAVO BAYDEMİR'

Baydemir'in bu açıklamalarını Kanal D Anahaber'de ekrana getiren usta gazeteci Mehmet Ali Birand, "Bravo Baydemir. Bakalım sesini duyurabilecek mi? Her 2 tarafa da.. Arkandayız" diyerek Baydemir'e canlı yayında destek çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.