Birand'dan PKK'ya yazıklar olsun çıkışı

Birand'dan PKK'ya yazıklar olsun çıkışı

Birand, 9 vatandaşımızın yaşamını yitirdiği Hakkari'deki mayınlı saldırı ile ilgili canlı yayında açtı ağzını yumdu gözünü ve çok sert konuştu.

 

Hakkari'de meydana gelen ve bir anda Türkiye'nin gündemine oturan mayınlı saldırı ile ilgili Kanal D ana haber bülteni sunucusu Mehmet Ali Birand çarpıcı bir yorum yaptı.

PKK ne yapmak istiyor?

Kanal D Ana Haber bülteninde saldırı haberini veren Mehmet Ali Birand, haber sonrası bir değerlendirmede bulundu. Devlet ne derse ona inanmak durumunda olduklarını belirten Birand şu ifadelere yer verdi: ''Devlet bu PKK'nın işidir dedi. PKK'nın ne yaptığını, ne yapmak istediğini anlayabilmek imkansız. Eğer Osman Baydemir bile buna tepki gösteriyorsa, artık gerisini siz düşünün. Bir yerde Baydemir çok haklı. PKK'nın daha fazla cinayete, daha fazla kan akıtarak savaşı devam ettirmek istediği bütün bu olaylardan çok açık şekilde anlaşılıyor.''

Yazıklar olsun

PKK'nın bu gibi eylemlerle kimseyi pes ettiremeyeceğini savunan Birand: ''PKK hem kendi kökenlerinden gelenlere, kürtlere zarar veriyorlar, hem de barışı daha da zorlaştırıyorlar. Türk kökenli insanları kışkırtmaya çalışıyorlar. Bu tutumları sonucu artık ne açılımdan söz edilebiliyor, ne de barıştan. YAZIKLAR OLSUN'' sözleriyle PKK'nın tutumunu eleştirdi.

İşte Birand'ın "yazıklar olsun" çıkışı

Etiketler :