Birgül Ayman Güler'den Kılıçdaroğlu'na belgeli yanıt

Birgül Ayman Güler'den Kılıçdaroğlu'na belgeli yanıt

CHP'li Birgül Ayman Güler, Kılıçdaroğlu'nun 'seçim bölgelerinde çalışmadılar' iddiasına yanıt verdi.

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisinin de aralarında olduğu kurultay çağrısında bulunan milletvekillerine yönelik sözlerine ilişkin, "Basın toplantısında açıklama yapan milletvekilleri, seçim süresi boyunca, yazılı olarak, TBMM çalışmalarına katılmakla görevlendirilmiştir. Seçim sürecinde alan çalışmalarında bulunmamamız, bu görevlendirmenin gereğidir" değerlendirmesinde bulundu.

Güler, partisinin Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan ve bir grup milletvekili ile dün düzenledikleri ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu kurultay toplamaya çağırdıkları basın açıklamasının ardından Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmelerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Tarhan tarafından okunan açıklama ile CHP'nin ilkelerinden uzaklaşıldığı ve açık stratejik hataların ısrarlı biçimde yinelendiği saptamasını dile getirdiklerini belirten Güler, bu gerekçelerle, güçlü muhalefet ve iktidar yürüyüşü yolunda, Genel Başkanlık makamının boşaltılması ve partinin kurultaya taşınması gerektiği görüşünü kamuoyuyla paylaştıklarını hatırlattı.

Güler, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bugün, 13 Ağustos 2014 gazetelerinde, Sayın Genel Başkan'ın 'Seçimde bölgelerine gidip çalıştılar mı bu arkadaşlarımız? Hayır' şeklindeki sözleri yayımlanmıştır. Belgeli bir yanlışlık içeren bu sözler Parti Sözcüsü tarafından da yinelenmiş, sehven sarf edilmediği anlaşılmıştır.

Basın toplantısında açıklama yapan milletvekilleri, seçim süresi boyunca, yazılı olarak, TBMM çalışmalarına katılmakla görevlendirilmiştir. Seçim sürecinde alan çalışmalarında bulunmamamız, bu görevlendirmenin gereğidir.

Üç başkanvekilinin ortak imzasıyla görevlendirme yazısı, 17 Temmuz 2014 tarihlidir. Yazıda 'Genel Kurul çalışmaları için görevlendirilen milletvekillerimizin Ankara'dan ayrılmamalarını, mazeretsiz olarak çalışmalara katılmalarını…' ifadesi yer almıştır."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.