Biri ayağını kaybetti, diğerinin nefes borusu yandı

Biri ayağını kaybetti, diğerinin nefes borusu yandı

Beşiktaş'ın Etiler semtindeki Koç Köprüsü altında elektrikli bisiklet üzerine konulan bombanın patlaması sonucunda 1'i polis memuru 8 kişi yaralandı.

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu yakınlarındaki Koç Köprüsü'nün altında elektrikli bisikletin üzerine konulan bombanın saat 08.58'de patlaması sonucu, o sırada yolda seyir halinde bulunan araçlardaki kişiler ile çevrede bulunan vatandaşlardan yaralananlar oldu. Patlamada, bir İETT otobüsünün de aralarında bulunduğu 5 araç hasar gördü.

Olay yerine sevk edilen çok sayıda ambulans, yaralılardan polis memuru Seyfi Erdem, İETT şoförü Üzeyfe Erdem, Yazgülü Şubatlı, Sami Işık, Ayten Bal, Ceyhan Mercan ile Agop Demir'i Şişli ve Okmeydanı eğitim ve araştırma hastanelerine kaldırdı. Henüz kimliği açıklanmayan bir yaralı da kendi imkanlarıyla hastaneye ulaştı.

Polis ekipleri de çevreye şerit çekerek güvenlik önlemleri aldı. Patlamanın meydana geldiği Nispetiye Caddesi ve Koç Köprüsü, çift yönlü olarak araç trafiğine kapatıldı.

Olay yerine gelen bomba imha uzmanlarının çalışmaları sırasında ikinci bir bomba ihtimali düşünülerek bölgeye kimse yaklaştırılmadı. Olay yeri yakınındaki güvenlik kamera görüntülerinin kayıtları da incelemeye alındı.

Güvenlik kuvvetlerinin çalışmalarını tamamlaması, İETT otobüsü ve diğer hasar gören araçların çekilmesinin ardından Nispetiye Caddesi ve Koç Köprüsü araç trafiğine açıldı.

YARALILARIN SAĞLIK DURUMLARI
Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada da patlamada yaşları 23 ile 55 arasında değişen 3'ü kadın 8 kişinin yaralandığı belirtildi.

Ambulanslarla hastanelere kaldırılan yaralılardan 2'sinin Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi, 5'inin Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındıkları ifade edilen açıklamada, bir yaralının da kendi imkanlarıyla gittiği özel bir hastaneden Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine nakledildiği kaydedildi.

Açıklamada, hastanelerde tedavi gören yaralılardan 2'sinin sağlık durumunun ağır olduğu, diğer 6 hastanın ise tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelerek, yaralıların durumları hakkında bilgi alan İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu da şunları söyledi:

''Hayati risk içermesi açısından en önemli hasta, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde olan 45 yaşındaki bir bayan hastadır. Her iki ayağında da çok ciddi yaralanma vardır. Ayağının birinde tam kopma, diğerinde de ciddi bir yaralanma vardır. Aynı hastanedeki ikinci hastamız da bir bayandır. Onda yüzeysel şarapnel yaralanması var ancak hayati tehlikesi yok.
Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ise 5 hasta var. Bunlardan bir tanesinin durumu diğerlerine göre biraz daha ağırdır. Kendisinde yüz yanığı ve yüzeysel yaralanmalar mevcuttur. Aynı zamanda bir solunum sistemi yanığı söz konusudur. Bu hastamızı yoğun bakımda biraz evvel ziyaret ettim. Bilinci yerinde olmakla beraber yoğun bakım şartlarına ihtiyacı olan bir hastamızdır.
Bir diğer hastamız 55 yaşında bir polis memuru. Aynı hastanemizde görevli bir polis memurumuzdur. Onda da yüzeysel yüz yanığı mevcuttur. Onun da serviste takibi yapılmaktadır. Diğeri hastalarımızda tamamen şarapnel yaralanmaları var. Herhangi bir hayati tehlike içermemektedir.''

YARALI YAKINLARI
Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören yakını Yazgülü Şubatlı'yı ziyaret eden gazeteci Tülay Şubatlı, Yazgülü Şubatlı'nın yüzünde ağır yanıklar olduğunu, saçlarının da yandığını belirtti.

Tülay Şubatlı, ''En ciddi sorun nefes borusunda. Doktorlar nefes borusunun içeriden yandığını söyledi. Böyle şiddetli patlamalarda böyle bir durumun olduğu belirtildi'' diye konuştu.

Şubatlı, akrabası Yazgülü Şubatlı'nın halen solunum cihazına bağlı olduğunu belirterek, şunları söyledi:
''Yazgülü'nün bu yanıktan ötürü yemek borusunun kapanması önlenmeye çalışılıyor. Halen yoğun bakımda. Sağ gözü de yaralanmış ama ne derece yaralandığını öğrenemedik. Olay sırasında yolda yürüyormuş. Olayın hemen ardından kendi telefonu bozulduğu için başkasının telefonundan eşini arayarak hastaneye kaldırıldığını haber vermiş. Yazgülü'nün bilinci açık.''

Yaralı Sami Işık'ın babası Özcan Işık da oğlunun Levent'teki bir proje mühendislik firmasında çalıştığını ve arkadaşı Agop Demir ile işe giderken patlamaya maruz kaldıklarını ifade etti.
Özcan Işık, oğlu Sami Işık ile Agop Demir'in Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde müşahede altında tutulduğunu kaydetti.

GÖRGÜ TANIKLARI
Görgü tanıklarından olayda hasar gören 34 TAT 19 plakalı taksinin şoförü Yalçın Demirkıran, ''Akmerkez'den Zincirlikuyu'ya ilerliyordum. Yan tarafımda İETT otobüsü vardı. Büyük bir patlama gerçekleşti. Kendimi hemen araçtan dışarıya attım. İnsanlar panik halinde ve bağrışıyordu. Ardından sağlık görevlileri ve polis geldi. Bizi olay yerinden uzaklaştırdı'' diye konuştu.

Evinin olay yerine yakın olduğunu ve patlama sırasında mutfakta iş yaptığını belirten Sevim Gündoğan da ''Büyük bir sallantı hissettim, ses duydum. Deprem olduğunu sandım. Televizyondan patlamanın bizim burada olduğunu öğrenince kendimi dışarıya attım. Patlamanın olduğu yerdeki otobüsü gördüm. Arka tarafında yaralılar vardı. Yerde de bir iki yaralı olduğunu gördüm. Olaydan sonra polis ve sağlık ekipleri gelerek müdahale etti'' dedi.

Akmerkez'de servis şoförlüğü yaptığını, her sabah olayın meydana geldiği güzergahı kullandığını belirten Şener Bayraktar da ''Saat 09.05 sırasında 2 tane arka arkaya patlama oldu sanki. Yer sallandı. Akmerkez'in önünden köprünün ayağına doğru yürüdük. Yaralıları gördük. Otobüsün önünde ve yol kenarında yatan yaralılar vardı'' diye konuştu.

Patlamanın meydana geldiği yere 20 metre mesafedeki eczanenin sahibi Gilman Doğan, iş yerini açtıktan yaklaşık 10 dakika sonra çok şiddetli bir gürültü duyduklarını söyledi.

Doğan, tam olarak ne olduğunu anlayamadığını, bunu üzerinde kepenklerini kapatıp ambulans ve itfaiyeyi aradığını belirtti.

Olay yakınındaki bayan kuaföründe çalışan Hasan Aygün de ''Patlamayı duyunca olayın olduğu yere gittim. Yerde bir kadın yatıyordu. Patlamanın şiddetiyle dağılan camlardan kadın ağır yaralanmıştı. Kanlar içindeydi'' dedi.

PARÇA TESİRLİ YOĞUNLAŞTIRILMIŞ BOMBA
Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede şeritler çekerek güvenlik önlemleri aldı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, patlamaya elektrikli bir bisiklette bulunan orta şiddetli bir patlayıcı düzeneğin neden olduğunu açıkladı.

İkinci bir patlama ihtimaline karşı bölgede cep telefonu sinyalleri kesildi. Motosikletli bir kişinin durağa yanındaki çöp konteynerine paketi bıraktığı iddia edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fikret Seçen olay yerine gelerek, polisten bilgi aldı. Patlama yerinin hemen yakınında Polis Meslek Yüksek Okulu olduğu için bu olayın polise yönelik olma ihtimali üzerinde de duruluyor.

TRAFİK DURDU
Etiler'de meydana gelen patlama nedeniyle polis yolu kesti. Patlamanın meydana geldiği Nispetiye Caddesi ve Koç Köprüsü, çift yönlü olarak araç trafiğine kapatıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.