Birilerinin de böyle dertleri var

Birilerinin de böyle dertleri var

ABD'den sahte belgelerle değeri düşük gösterilerek yurda sokulan Hummer ciplerle ilgili 300 kişi ifadeye çağrıldı.

İstanbul polisinin 2 yıl önce 71 kilo eroinin sahibi olarak yakaladığı 'Tilki Selim' lakaplı Selim Işık'ın el konulan Hummer H3 cipiyle ilgili soruşturma uluslararası operasyona dönüştü.

SAHTE BELGELERLE DEĞERİ DÜŞÜK GÖSTERİLİYOR

Amerikan uyuşturucu bürosu DEA ile koordineli olarak yürütülen operasyonda, ABD'li bir şirketin sattığı, aralarında Selim Işık'ın cipinin de bulunduğu lüks araçların sahte belgelerle değeri düşük gösterilerek vergi kaçırıldığı belirlendi.

DEA, araçları satan şirkete ABD'de operasyon düzenlerken, Türkiye'de de araçları ithal eden 50 şirkette görevli 300 kişi şüpheli olarak ifadeye çağırıldı.

 

EMNİYETE ÇAĞIRILDILAR

Akşam gazetesinden Devrim Tosunoğlu'nun haberine göre, bu şirketlerden lüks araçları alan, aralarında sanatçı, futbolcu ve işadamlarının da bulunduğu yüzlerce kişi de otomobilleriyle birlikte mağdur olarak ifadelerinin alınması için Emniyet'e davet edildi.

UÇAKLA GETİRİLDİ

Selim Işık'ın uyuşturucu parasıyla satın alındığı öne sürülen Hummer H3'ün alışılmışın dışında deniz yoluyla değil de hava kargoyla ABD'den getirilmesi ve resmi kayıtlara değerinin çok altında geçmesi polisin dikkatini çekti.

Mali Şube'den bir ekip ABD'ye giderek DEA ile toplantı yaptı. Hummer gibi 300-400 bin liralık araçların 50-70 bin lira arasında gösterildiği bu yolla vergiden kaçırıldığı tespit edildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.