Birleşik Krallık hükümetinden Türkiye raporuna yanıt

Birleşik Krallık hükümetinden Türkiye raporuna yanıt

İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonunu, Türkiye'nin PKK şiddetine karşı meşru savunma hakkına sahip olduğunu bildirdi.

Hükümetin, parlamentonun alt kanadı Avam Kamarasının Dış İlişkiler Komisyonunun geçen mart ayında yayımladığı Türkiye raporuna verdiği resmi yanıt komisyon tarafından bugün açıklandı.

"PKK, İNSAN HAYATINI HİÇE SAYIYOR"

PKK'nın terör saldırılarının ve bunları Türkiye'nin güneydoğusundaki kasaba ve kentlere taşımasının, bu örgütün insan hayatını hiçe saydığını gösterdiği vurgulanan yanıtta,"Türkiye bu korkunç şiddete karşı meşru savunma hakkına sahiptir." ifadesi kullanıldı.

Birleşik Krallık hükümetinden Türkiye raporuna yanıt

PYD- PKK İLİŞKİSİ

Yanıtta, PKK'nın Suriye'deki uzantısı YPG/PYD ile ilgili olarak da, "YPG'nin ve siyasi kanadı PYD'nin PKK ile ilişkilerinden kaygılıyız. Bu yöndeki haberleri ciddiye alıyoruz ve PYD ile etkileşimlerimizde gündeme getiriyoruz. YPG ve PYD'yi PKK ve terör eylemleri ile arasına mesafe koymaya çağırıyoruz." değerlendirmesine yer verildi.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Birleşik Krallık ile Türkiye'nin terör örgütü DEAŞ'a karşı mücadelede iş birliği içinde olduğuna dikkat çekilen yanıtta, "Türkiye, Fırat Kalkanı Operasyonu ve kendi sınırları içindeki terörle mücadelesi yoluyla bu ortak amaca önemli katkıda bulundu. Türkiye, bunu PKK'nın teşkil ettiği dikkate değer tehdide cevabıyla da yaptı." görüşüne yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.