"Malezya, BM Genel Kurulu'nda gerçekleri konuşacak"

"Malezya, BM Genel Kurulu'nda gerçekleri konuşacak"

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed:- "Malezya, BM Genel Kurulu'nda gerçekleri konuşacak. Eleştirmemiz gereken şeyleri eleştireceğiz, BM'nin yaptığı bazı faaliyetlerin de hakkını teslim edeceğiz"

KUALA LUMPUR (AA) - Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, haftaya katılacağı 74. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na ilişkin, "Malezya, BM Genel Kurulu'nda gerçekleri konuşacak." dedi.

Başbakanlık binasında basın toplantısı düzenleyen Mahathir, uluslararası gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu.

Mahathir, haftaya New York'ta düzenlenecek BM Genel Kurulu'nda hangi konuları dile getireceğine yönelik soruya, "Malezya, BM Genel Kurulu'nda gerçekleri konuşacak. Eleştirmemiz gereken şeyleri eleştireceğiz, bunun yanı sıra BM'nin yaptığı bazı faaliyetlerin de hakkını teslim edeceğiz." cevabını verdi.

Genel Kurulda ABD Başkanı Donald Trump ile görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin de Mahathir, "Trump ile görüşmeyeceğim, fakat orada bir konuşma yapacağım. Birçok liderle de bir araya geleceğim." dedi.

Mahathir, Malezya'nın dış politikasının ana unsurlarının değişmediğini de vurgulayarak, hükümetin, küresel adaletsizliklerin karşısında durmayı sürdüreceğini belirtti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.