'Bismillah' dediği için eleştirilmişti

'Bismillah' dediği için eleştirilmişti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay'ın 1966 yılında Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturduğunda 'Bismillah' dediği için bazı laikler tarafından eleştirildiğini hatırlatarak, "Yıl 1966-2011 ey güzel Allahım nereden nereye." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bayram ziyaretleri kapsamında Bursa'da Sırameşeler Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti. Buradaki çocuklarla yakından ilgilenen Arınç, çocuklarla tek tek konuşarak ihtiyaçlarını dinledi.
Çocukların MP3 isteklerine olumlu cevap veren Başbakan Yardımcısı Arınç, 5 yıl yurtta kaldıktan sonra Bilecik Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü kazanan Gülistan Taş'a kitap hediye etti.
Bursa Valisi Şahabettin Harput ise genç kızın bütün okul masraflarını karşılayacaklarını belirterek, kendisine bir bilgisayar hediye ettiğini söyledi. Vali Harput ayrıca 14 yıl yurtlarda kalıp Eskişehir Üniversitesi Resim Bölümü'nü kazanan Tuba Tuğa'ya da bilgisayar ve kitap hediye etti.
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ardından villa şeklinde yaptırılan binalarını gezerek çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.
Bülent Arınç, daha sonra Ali Osman Sönmez Huzurevi ve Rehabilitasyon Merkezi ile Büyükşehir Belediyesi Huzurevlerini ziyaret etti. Yaşlılara çiçek verip ellerini öpen Arınç, "Bizi oğlunuz, kızınız kabul edin, üzülmeyin. Dünyanın bin bir türlü hali var. Çok şükür Türkiye'de bunun gibi pek çok imkanımız var, buna da şükür." şeklinde konuştu.

CEVDET SUNAY ANISI

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir yaşlının 5. Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay döneminde güreşçi olduğunu belirtmesi üzerine, "Cevdet Sunay Cumhurbaşkanı olduğunda koltuğuna 'Bismillah' diyerek oturmuştu. O zaman bazı laikçiler vardı, hemen tepki gösterdiler; 'Bir Cumhurbaşkanı nasıl Bismillah diyerek koltuğuna oturur' diye. Yıl 1966-2011 Ey güzel Allahım nereden nereye." ifadelerini kullandı.
 Bülent Arınç, ardından Şevket Yılmaz Hastanesi Kadın Doğum Ünitesi'ni gezerek hastalar ile bayramlaştı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.