Bitki Çayları Bir Ömür Sağlıklı Kalın

Bitki Çayları Bir Ömür Sağlıklı Kalın

Bitki Çayları Bir Ömür Sağlıklı Kalın

Bitkiler insanlığın varoluşundan beri şifa kaynağıdır. Yapılan araştırmalar her geçen gün bitkilerin farklı bir faydasını ortaya çıkarıyor. Bu konuda çalışan bitkibilimciler sayesinde birçok hastalık karşısında bitkilerin desteğini alabiliyoruz. Tabi ki sadece bitkilere güvenmek ve onlardan tedavi beklemek yanlış olur. İlk olarak doktorlarımızın tedavi yöntemlerini uygularken, destek olarak da bitkilerden yardım alabiliriz. Ancak tedavi sürecimizde hangi bitkileri kullandığımızdan da uzman hekimimizi mutlaka haberdar etmemiz gerekir.

Bitkilerin her biri çeşitli sorunlara çözüm olabiliyor. Bunları en kolay tüketme yöntemi de tabi ki çay halinde olur. Kimyasal ilaçların bedenimize olan etkilerini hemen hepimiz biliyoruz. Onların etkilerine maruz kalmak yerine bitki çaylarından faydalanmak çok daha sağlıklı oluyor. Baş ağrılarına, mide bulantılarına, soğuk algınlıklarına ve sindirim bozukluklarına karşı kolayca hazırladığımız bitki çayları ile çözüm bulabiliyoruz.

Yarım baş ağrıları birçok kişinin sorunları arasındadır. Çeşitli nedenlerden dolayı migren ağrıları baş gösterdiğinde biberiye çayı ile kısa sürede bunu ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak çayınızı hazırlarken su ile birlikte kaynatmanız yanlış olacaktır. Kaynayan şu içerisine bir tutam biberiye atın ve bir taşım kaynadıktan sonra bir süre bekletip süzün. Bütün bitki çaylarında bu yöntemi uygulamak gerekiyor. Uyku probleminiz varsa bunun için de melisa ya da papatya çayının denemelisiniz. Yatmadan önce bir bardak melisa çayı hem rahatlamanızı sağlayacak hem de rahat bir uyku çekmenize fırsat verecektir.

Sindirim sistemi bozukluklarında ise metabolizmanızın harekete geçebilmesi açısından sinameki ve yeşil çayı deneyebilirsiniz. Yeşil çay gün içerisinde 3 bardak tüketildiğinde metabolizmayı düzenler ve formunuzu korumanıza da olanak sağlar. Uzmanlar bitki çaylarının sıklıkla tüketilmesini öneriyor. Özellikle formunu korumak isteyen bayanlar için funda çayı doğru bir tercih olacaktır. Gün içerisinde içebildiğiniz kadar yeşil çay ve funda çayı tüketebilirsiniz. Bunlar hiçbir şekilde olumsuz etkileri olmayan bitkilerdir. Ancak bazı bitkilerin tüketiminde dikkatli olunması gerekiyor.

Vücudunuzda çeşitli sebeplerden dolayı ödem birikebilir. Bunlardan kurtulmak için de yine bitki çayları harika bir yöntem oluyor. İdrar söktüren bütün çaylar ödemlerden kurtulmak için de etkilidir. Son zamanlarda birçok bayanın tercihi kuru kiraz sapı çayı oluyor.

Bitki çayları her zaman bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı da koruyucudur. Yaşantınız boyunca bitki çayı tüketmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Bu hem vücut ısınızı düzenler hem de sağlığınız açısından olumlu etkiler yapar. Ayrıca bitki çaylarının cilt güzelliği üzerindeki etkilerini de biliyoruz. Her zaman dinç ve yaşam performansı yüksek biri olmak istiyorsanız bitki çaylarını tüketmekten kaçınmayın.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.