Bitlis saldırısının perde arkası

Bitlis saldırısının perde arkası

Bitlis-Güroymak'ta 5 polis memuru ile 4 sivil olmak üzere toplam 9 kişinin şehit olduğu hain saldırının perde arkası ortaya çıkmaya başladı

Hain saldırıyı, Bitlis’teki polis okulu saldırısını düzenleyen terörist grubun yaptığı ortaya çıktı. Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu bahçesini tarayarak bir öğrenciyi şehit eden teröristlerin, polise tuzak kurulan aynı bölgeden kaçtıkları ortaya çıktı.

Terör örgütü PKK, Bitlis’te son bir ayda ikinci kanlı eylemini dün gerçekleştirdi. Teröristler, yaklaşık bir ay önce Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu’nun bahçesinde öğrencileri taramış, bir polis adayını şehit etmişti. Olayı gerçekleştirdikten sonra geldikleri araçla kaçan teröristlerin izini süren güvenlik güçleri, aracı Güroymak yolunda terk edilmiş halde bulmuştu. Teröristler, aracı terk ederek kırsala kaçtıkları bölgede bu sefer kanlı bir eyleme imza attı.

Bitlis- Güroymak arasında bulunan bölgenin iki tarafı dağlarla kaplı. Bölgenin şehir merkezine yakın olan bölümünde, Tahtalı köyü bulunuyor. Daha ilerisi ise Mutki kırsalına kadar uzanıyor. Doğu bölümü ise Süphan ve Ağrı Dağı'na kadar devam ediyor.Terörörgünün bu bölgeyi özellikle 90’lı yıllarda sık bir şekilde kullandığı biliniyor. 90’lı yıllarda Güroymak’ın batısındaki Mutki ilçesine yakın Mutan Dağları'nda barınan teröristler, güvenlik güçleri ve sivillere yönelik sık sık saldırılar düzenlemişti.

Saldırının gerçekleştiği yer ise terör örgütünün düzenlediği saldırının boyutunu gözler önüne seriyor. Tatvan-Bitlis-Muş karayolunda duble yol çalışması yapılıyor. Yola yeni yapılan bir menfezin altına, konulan bomba Mutan Dağları'nın eteklerinde bulunan teröristler tarafından patlatılmış. Patlamada betonarme olan menfez tamamen çökerken, yolun 100 metrekarelik alanı çökmüş. Karayollarının, saldırının olduğu bölgeyi geçici olarak asfaltla kapladığı dikkat çekti. Bölgede operasyonların devam ettiği öğrenildi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.