İçişleri Bakanı Soylu:"16 Nisan nedir biliyor musunuz?

İçişleri Bakanı Soylu:"16 Nisan nedir biliyor musunuz?

"16 Nisan nedir biliyor musunuz? 'Bu vatan, bu topraklar bizimdir' diyen haykırışın adıdır. 16 Nisan 'patron millettedir' diyen bir haykırışın adıdır. Yıllardır bu milleti küçümseyenlere karşı milletin 'dur bir dakika bu ülkeyi biz yöneceğiz' demektir. Bi

İSTANBUL (AA) - İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "16 Nisan nedir biliyor musunuz? 'Bu vatan, bu topraklar bizimdir' diyen haykırışın adıdır. 16 Nisan, 'patron millettedir' diyen bir haykırışın adıdır. Yıllardır bu milleti küçümseyenlere karşı milletin 'dur bir dakika bu ülkeyi biz yöneceğiz' demektir. Biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz ve biz son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz. 1699 Karlofça'dan beri en güçlü dönemdeyiz." dedi.

Soylu, Bizim Beylikdüzü Vakfınca düzenlenen gecede yaptığı konuşmada, tarihi açıdan kritik bir kararın arifesinde olunduğuna değinerek, verilecek kararın milletin geleceğiyle ilgili olduğunu bildirdi.

Bu milletin darbeler, terörizm, ekonomik krizler ve seçtiği liderlerin itibarsızlaştırılmasıyla terbiye edilmeye çalışıldığını vurgulayan Soylu, milletin küçümsenerek de terbiye edilmeye çalışıldığını dile getirdi.

Soylu, 16 Nisan'ın sadece bir anayasa oylaması olmadığına işaret ederek, şöyle devam etti:

"16 Nisan nedir biliyor musunuz? 'Bu vatan, bu topraklar bizimdir' diyen haykırışın adıdır. 16 Nisan, 'patron millettedir' diyen bir haykırışın adıdır. Yıllardır bu milleti küçümseyenlere karşı milletin 'dur bir dakika bu ülkeyi biz yöneceğiz' demektir. Biz dünyanın en pahalı arazisinde oturuyoruz ve biz son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz. 1699 Karlofça'dan beri en güçlü dönemdeyiz. Birilerinin bizi parmakla işaret edip, oturtamadığı bir dönemdeyiz. Adımlarımızı güçlü attığımız bir dönemin içindeyiz. Bizi bu coğrafyada etkisiz kılmaya çalıştılar ama bunu başaramadılar. Şimdi dimdik güçlü bir şekilde ilerliyoruz."

-"Biz sadece teröristle değil, terörizmle de mücadele ediyoruz"

Soylu, 7 Haziran'da hükümet kurulamadığını hatırlatarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hatırlayın birisi o dönemde 'Ben sırtımı PKK'ya dayayacağım' dedi. Şimdi 4 tane duvar var, hangisini isterse ona dayayabilir. Bu ülkenin kardeşliğine saldırdılar. Ben, Güneydoğu'nun her tarafını geziyorum. Bu ülkenin her toprağında gücümüz yettiği kadar olmaya çalışıyorum. 13-14 yaşındaki kız çocuklarının PKK'dan kaçtıktan sonra anlattıklarını bir okusanız kahrolursunuz. 60 yaşındaki adamlar bu çocukları taciz ediyor. Burada hepinizin huzurunda söylüyorum, eğer o çocukları bundan sonra dağa terörist olarak götürürlerse, Allah bana İçişleri Bakanlığını haram etsin. Bu millete çektirdikleri maliyeti tek tek bunlara verdireceğiz."

Kendilerinin sadece terörist ile mücadele etmediğini aynı zamanda terörizm ile de mücadele ettiklerine dikkati çeken Soylu, "Artık bu meseleyi bitirmek için ant içtiğimizi ve namus sözü verdiğimizi bilmenizi istiyorum. Biz kardeşliği, huzuru, eşit vatandaşlığı tesis edeceğiz. Mardin ve Diyarbakır bizim medeniyetimizin en önemli iki unsurudur. Bugün 11 bin dolarlık kişi başı milli gelirle bu coğrafyada ve bölgede oyun kurma gücüne sahip olamayabiliriz ama herkes duysun ve bilsin ki, bu coğrafyada bizden ayrı oyun kurmaya kim çalışırsa çalışsın buna müsaade etmeyeceğimizi bir kere daha söylemek istiyorum." ifadesini kullandı.

- "Bu sistemde Türkiye ayakta kalamaz"

"Dünyada bir tek ülke demokrasiyi hak ediyorsa o ülke Türkiye'dir" diyen Soylu, yeni sistemin, laf üretenin değil iş üretenin Türkiye'yi yöneteceği bir sistem olduğunu vurguladı.

Soylu, Türkiye'nin 2 bin dolarlık bir ülke olmadığını belirterek, şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye, hükümet tartışmalarıyla kendini riske atacak bir ülke değil. Biz böyle bir risk alamayız. Biz güçlü olmak zorundayız. Geleceğe ait hedeflerinden vazgeçen bir ülke olamayız. Fas, Tunus, Yemen, Libya, Irak, Mısır, Suriye hepsi kaos içinde. Avrupa faşizmin göbeğine batmış. Biz, 300 yıldır bu fırsatı bekliyoruz. Biz, bu fırsatı kaçıramayız. Biz, bütün dünyaya söyleceğimiz sözün hüküm olacağı bu günü bekliyoruz. Bu sistemde Türkiye ayakta kalamaz, gidemez."

Bakan Soylu, 16 Nisan'ın millet için iyi sonuçlar doğuracağına inandığına işaret ederek, "16 Nisan'da tarih yazmaya, bu oyunu bozmaya, birliğe, kardeşliğe ve Beylikdüzü'nde sandıkları patlatmaya hazır mısınız?" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.