BlackBerry'den Siri'ye rakip

BlackBerry'den Siri'ye rakip

Blackberry geçte olsa akıllı telefon pazarındaki rakipleri Apple,Google ve Microsoft gibi kendi sanal asistanını tanıttı.

Blackberry'nin sanal asistanın sahip olduğu isim ise oldukça sıradan; Blackberry Asistanı. Şirket sanal asistanına rakipleri gibi özel bir isim verseydi çok daha ilgi çekici olabilirdi.

Donanım Günlüğü'nün haberine göre Apple'ın Siri'si,Microsoft'un Cortana'sı ve Android'in Google Now'ı ile kıyaslanacak Blackberry Asistanı OS 10.3'ün bir parçası olarak Blackberry cihazlardaki yerini alacak. Öte yandan Blackberry Asistanının ses ile yönetilebilecek. Blackberry sanal asistanının sesle ile kontrolünün ne derecede başarılı olduğunu ise deneyimlemelerin ardından görebileceğiz.

Rakipleri ile benzer özelliklere sahip olan Blackberry Asistanını kullanarak mesaj göndermek, sosyal medya platformlarını yönetmek, bazı ayarları değiştirmek ve hatırlatıcıyı kullanmak mümkün olacak.

BlackBerry Asistanının BlackBerry Pasaport ile birlikte piyasaya çıkacağı da gelen bilgiler arasında yer alıyor. BlackBerry'nin sanal asistanının diğer BlackBerry cihazlara gelmesi ise Eylül ayını bulacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.