BM Genel Kurulu 71. dönem oturumları

BM Genel Kurulu 71. dönem oturumları

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Türkiye'nin inisiyatifiyle geçen yıl görüşülen Suriyeli sığınmacılar konusu, Suriye rejiminin engelleme çabalarına rağmen yeni başlayan 71. dönem gündemine de alındı.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda Türkiye'nin inisiyatifiyle geçen yıl görüşülen Suriyeli sığınmacılar konusu, Suriye rejiminin engelleme çabalarına rağmen yeni başlayan 71. dönem gündemine de alındı.

BM Genel Kurulu'nun 71. dönem oturumlarının başlamasıyla bu sürece ilişkin gündem de belirlendi.

Genel Kurul'da geçen yıl Türkiye'nin inisiyatifiyle 70. dönem gündeminde bulunan "Akdeniz havzasında düzensiz göç ve Suriyeli sığınmacılar" maddesi, yine Türkiye'nin talebiyle 71. dönem gündemine de alındı.

Yeni gündem maddeleri belirlenirken itiraz olmaması durumunda oylama yapılmıyor ancak Suriye rejimi temsilcisi, konunun gündeme alınmasına itiraz ettiği için Genel Kurul'da oylama yapıldı.

Oylamaya katılan üyelerden 82'si olumlu, 9'u olumsuz, 21'i ise çekimser oy kullandı. Böylece Suriyeli sığınmacılar konusunun 71. dönem gündeminde de ele alınması kararlaştırıldı.

- Düzensiz göçmenlerle ilgili küresel zirve 19 Eylül'de

Düzensiz göçmen ve sığınmacılar konusu geçen yıl kasım ayında Genel Kurul gündeminde tartışılmıştı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, bu toplantıda, düzensiz göçmen ve sığınmacı akımları konusunda BM'de küresel bir zirve düzenlenmesini önermiş ve bu talep kabul edilmişti.

Söz konusu zirve, birçok liderin katılımıyla 19 Eylül Pazartesi günü BM Genel Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.