İngiltere'den mültecilere 3 milyon sterlin

İngiltere'den mültecilere 3 milyon sterlin

İngiltere, Suriyeli mültecilere 3 milyon sterlin fazladan yardım etme kararı aldı.

BM Güvenlik Konseyi toplantısına katılmak üzere New York'ta bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ülkesinin Suriyeli mültecilere yaptığı 27,5 milyon sterlinlik yardıma ek olarak, 3 milyon sterlin daha yardımda bulunacağını söyledi.

Hague, yardımın 2 milyon sterlininin Suriye'deki insani yardım ajanslarına verileceğini, 1 milyon sterlininin ise Ürdün'de mültecilere yardım eden sivil toplum kuruluşlarına gönderileceğini belirtti.

Diğer ülkeleri de yardımları artırmaya çağıran Hague, bu çerçevede ülkesi ile Fransa'nın kalkınma bakanları ve BM ajanslarını bir araya getirecek toplantı düzenlenmesi önerisinde bulunacağını belirtti.

İngiltere'nin Suriye muhalefetiyle çalışmayı ve silah desteği içermeyen yardımını sürdüreceğine işaret eden William Hague, ''Esed ve rejimine destek vermeye devam edenler, bir daha dikkatlice düşünmeli. Bu rejimden uzaklaşma zamanıdır. Esed yanlılarını rejimle aralarına mesafe koymaya çağırıyoruz. Aksi halde rejimin yaptıklarından gelecekte onlar da sorumlu olacaktır'' diye konuştu.

Hague, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK), Suriye'deki insani durumla ilgili sorumluluklarını yerine getirme çağrısında da bulunarak, BMGK'nın, BM ve Arap Birliği'nin yeni özel temsilcisi Lakhdar Brahimi'ye destek vermesi gerektiğini belirtti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.