Siyonizm karşıtı Yahudiler yine İsrail'i protesto etti

Siyonizm karşıtı Yahudiler yine İsrail'i protesto etti

BM Merkezi önünde toplanan Siyonizm karşıtı Yahudiler, İsrail'in Filistin politikasını protesto etti.

BM karşısında İsrail'i protesto eden grubun liderlerinden Haham Dovid Feldman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail devletine karşı olduklarını belirterek, "İsrail'in Filistin'i işgali, biz dindar Yahudileri utandırıyor" dedi.

"İSRAİL'İN YAPTIĞI TANRI'YA İSYANDIR"

İsrail'in temelini oluşturan Siyonizmin geleneksel Yahudi inancıyla çeliştiğini vurgulayan Feldman, "İsrail'in yaptıkları Tevrat'a ters, Tanrı'ya da isyan. Bütün yahudileri temsil etmiyorlar. Filistinlilere uygulanan katliam en başından yanlış" diye konuştu.

Filistinlilerin herhangi bir suçlama yapılmadan tutuklanmasına da değinen Feldman, "Yargılama yapılmadan Filistinlileri tutuklamak İsrail'in işlediği korkunç suçlardan sadece birisi. Dünya genelindeki dindar Yahudilerin büyük çoğunluğu kendilerini İsrail'den ayrıştırıyor" ifadelerini kullandı.

New York'ta İsrail'in kuruluşunu kutlamak ve İsrail'e destek vermek için düzenlenen yürüyüşe katılanların çoğunun seküler Yahudi olduğunu ancak Tevrat ayetlerini taşıdıklarını vurgulayan Feldman, dinin milliyetçilik için araçsallaştırıldığını anlattı.

Feldman, İsrail'in yeni yerleşim planlarını da eleştirerek, tüm dünya ve BM'nin bu suçlara ve İsrail'e dur demesi gerektiğini söyledi.

"İSRAİL YAHUDİLİĞİ KULLANIYOR"

Grupta bulunan diğer Haham Yisroel Dovid Weiss de, yıllardır İsrail devletine karşı eylem ve protestolar düzenlediklerini ancak ana akım medya kuruluşlarının kendilerini görmezden geldiğini söyledi.

Kendilerine İsrail ve başka ülkelerde polis tarafından yapılan şiddetin fotoğraflarını gösteren Weiss, barışçıl gösteri yapmalarına bile müsade edilmediğini dile getirdi.

Dinin dünyevi iktidarlar için kullanılmasına karşı olduklarını anlatan Weiss, "İsrail, Yahudiliği kullanarak dünyevi çıkar sağlama peşinde. Yahudilik dindir ancak siyonizm bir milliyetçi ideolojidir" diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum