BM’den Gazze ile ilgili karar çıkmadı

BM’den Gazze ile ilgili karar çıkmadı

BM İsrail'e roket fırlatılmasını kınarken, İsrail'in verdiği sert yanıttan derin kaygı duymakla yetindi.

Gazze'deki gelişmeleri değerlendirmek üzere toplanan BM Güvenlik Konseyi'nden herhangi bir karar çıkmadı. Toplantıda bir karar tasarısı ya da bildiri metni gündeme gelmedi.

Toplantı talebini yapan Ürdün'ün temsilcisi İsrail'i açıktan kınayan tek Güvenlik Konseyi üyesi oldu.

Toplantıda konuşan Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, “İsrail, Filistin halkına karşı savaş suçu, insanlığa karşı suç, devlet terörü ve sistemli insan hakları ihlali işlemektedir. İsrail'in eylemleri, abluka altında tuttuğu sivillere yönelik planlı bir kinci saldırıdır. Bu saldırının amaçlarından birisi Filistin uzlaşısını ve ulusal birlik hükümetini yıkmaktır” ifadelerini kullandı.

Mansur, konuyu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıma sinyalini vererek "BM Güvenlik Konseyi, halkımıza karşı yapılan saldıırları durduramaz ve soruna diplomatik çözüm bulamazsa bize BM'nin hukuk kurumları ve uluslararası mahkemelere başvurmaktan başka seçenek kalmaz" dedi.

Konuşması sırasında öldürülen çocukların ismini okurken duygulanan Mansur, gözyaşlarını tutamadı.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Ron Prosor ise Hamas'ı suçlayarak, devam eden roket saldırıları nedeniyle kendilerini savunmak için kara harekâtından başka seçeneklerinin kalmadığını öne sürdü.

Riyad Mansur, Prosor'un konuşması sırasında salonu terk etti

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.