BM zaferiyle Türkiye de masada kazanmış oldu

BM zaferiyle Türkiye de masada kazanmış oldu

Bugüne kadar hep Türkiye’nin savaşları kazansa da masada kaybettiği konuşuldu. BM’deki ABD’nin Kudüs kararı karşısındaki Türk diplomasisi ezberleri bozdu.

Bundan 15 gün önce ABD Başkanı Donald Trump, kameralar karşısına geçerek Kudüs'ün başkenti olarak tanıdıkları açıklamış ve şovunun sonunda da kocaman imzasını kameralara göstermişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DEVREYE GİRDİ

İşte ABD'nin bu şovundan sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan devreye girdi. İslam İşbirliği Teşkilatı'nı acil toplantıya çağıran Cumhurbaşkanı dinine bakmaksızın diğer liderlerle de Kudüs için telefon diplomasisi yürüttü.

Avrupa'daki bazı liderler Trump'ın bu kararının hukuksuz olduğunu ifade ederken, Erdoğan da İslam İşbirliği Teşkilatı Kudüs Zirvesi sonrasında tüm dünyaya İsrail'in Filistinlilere uyguladığı işkenceleri belgelerle gösterdi ve ABD'nin bu kararı için açık bir diplomasi yürüttü.

TÜRKİYE MASADA KAZANDI

Bu diplomatik atak başarıya ulaştı ve Filistin ittifakı süper güç denen ABD’yi 128’e karşı 9 oyla yenilgiye uğrattı. ABD artık süper yalnız bir güç. Bu sadece Filistin değil Türkiye Cumhuriyeti tarihi için de dönüm noktası oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.