BM'de Azerbeycan-Ermenistan gerginliği

BM'de Azerbeycan-Ermenistan gerginliği

New York'taki 65. dönem Birleşmiş Milletler Genel Kurul toplantıları, Ermenistan ile Azerbaycan arasında Yukarı Karabağ konusunda sert tartışmalar ve gerginliğe sahne oldu.

 Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, dünkü konuşması sırasında, Azerbaycan'ın bölgede barış ve güvenlik için bir tehdit oluşturduğunu söyledi.

Azerbaycan'ı durumun sorumlusu olmakla suçlayan Nalbandyan, Azerbaycan'ın sürekli savaş söylemi kullandığını, ateşkesi giderek artan bir biçimde ihlal ettiğini ve askeri bütçesini görülmemiş şekilde arttırdığını ileri sürdü.

Nalbandyan, tüm bunların durumu daha da kötüye götürdüğünü söyleyerek, Bakü'yü ''maceracılıkla'' itham etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Perşembe günkü konuşmasında, Erivan'ı, Yukarı Karabağ'da ''etnik temizlik'' yapmakla suçladı.

Ermenistan'ın çatışmalar sırasında en ciddi suçları işlediğini söyleyen Aliyev, Erivan'ın, Yukarı Karabağ'da etnik temizlik uygulayarak, etnik açıdan homojen bir kültür yaratmaya çalıştığını söyledi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatından (AGİT) dün yapılan açıklamada, Yukarı Karabağ sınırlarına 4-14 Ekimtarihlerindeyeni bir heyet gönderileceği bildirilmişti.

Etiketler :