BM'den PKK'ya operasyon açıklaması!

BM'den PKK'ya operasyon açıklaması!

BM Genel Sekreteri Ban "Görüşmemizde Davutoğlu'na terör saldırılarını en sert biçimde kınadığımı söyledim" dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Türkiye'deki terör saldırılarını kınayarak, Türkiye'nin PKK'ya karşı operasyonlarınıBM Şartı ile uyumlu olarak, meşru müdafaa amacıyla yaptığını belirtti. 

Ban Ki-mun, BM güvenlik KonseyindekiSuriye görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Türkiye'nin PKK'ya yönelik operasyonlarının sorulması üzerine Ban, "Türkiye'nin PKK'ya karşı operasyonları BM Şartı ile uyumlu olarak meşru müdafaa amacıyla yapıldığını biliyorum. Başbakan Davutoğlu da görüşmemizde bana bunu iletti. Görüşmemizde Davutoğlu'na terör saldırılarını en sert biçimde kınadığımı söyledim. Bu görüşmeden sonra Türkiye PKK nedeniyle bir askerini daha kaybetti. Bunu en sert biçimde kınıyorum" dedi.

Kendisinin ve BM'nin prensip olarak tüm sorunların diyalog içinde barışçıl biçimde çözülmesini istediğini kaydeden Ban, burada da bu çağrıyı yaptığını ifade etti.

Ban, "Suriye'de ABD ve Türkiye'nin ortak hava operasyonları yapmasının ne tür etkisi olacağının" sorulması üzerine de "Suriye'deki durum terör ve aşırılıkçılığın gelişmesi için çok elverişli bir ortam sunuyor. Öncelikle bunu anlamalıyız. Dolayısıyla Suriye krizine çözüm bulmak için burada terör ve aşırılıkçılıkla mücadele çok önemli bir konu. Uluslararası toplumun bu sorunla ortak mücadelesi önemli" diye konuştu.

Sorunun çözümü için siyasi müzakere ve insani yardım boyutunun da birlikte yürütülmesi gerektiğini ifade eden Ban, kasımda BM Genel Kuruluna aşırılıkçılıkla mücadele eylem planını sunacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.