BM'nin Libya kararı: İngiltere ihtiyatlı

BM'nin Libya kararı: İngiltere ihtiyatlı

BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Libya'da uçuşa yasak bölge uygulanmasına yetki veren kararının ardından İngiltere Başbakanlığının, bu ülkeye uçaklarını birkaç saat içinde gönderebileceği konusuna ihtiyatlı yaklaştığı belirtildi.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, Başbakanlığın "İngiliz uçaklarının birkaç saat içinde Libya'da olabileceği" yönündeki görüşler konusunda ihtiyatlı olduğunu kaydediyor. İngiliz kabinesinin konuya ilişkin görüşmelerini sürdürdüğü belirtilirken, Başbakan David Cameron'ın bugün parlamentoda açıklama yapması bekleniyor.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague de BMGK'nin kararının ardından yaptığı açıklamada, "Bu karar, acil ateşkes ve şiddete son verme çağrısıdır" dedi.

Bu arada İngiliz Times gazetesi, bugün manşetten verdiği haberde ABD'nin, Fransa ve İngiltere ile birlikte Libya'ya yönelik askeri operasyona hazır olduğunu yazdı.

KATAR: "LİBYA'DA SİVİLLERİ KORUMAK İÇİN ULUSLARARASI ÇABANIN İÇİNDE YER ALABİLİRİZ"

Katar, Libya'da "sivilleri korumak için uluslararası çaba"nın içinde yer alabileceğini bildirdi.

Resmi Katar haber ajansı, dışişleri bakanlığından "resmi bir kaynağa" dayanarak, "Katar'ın Libya'da kan dökülmesinin durdurulması ve sivillerin korunması hedefindeki uluslararası çabalara katılmaya karar verdiğini" duyurdu.

Ajansın gece yayımladığı haberde, Katar'ın Libya üzerinde uçuşa yasak bölge ilan edilmesine ve Muammer Kaddafi güçlerine askeri saldırıya onay veren BM Güvenlik konseyi kararından memnun olduğu bildirildi.

Ancak Katar'ın uluslararası çabanın içinde yer alabileceği ifadelerinin, Libya'da hükümet güçlerine yönelik herhangi bir askeri müdahaleye katılacağı anlamına mı geldiği ise tam açıklık kazanmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :