Bochum Üniversite öğrencileri Suriye için Kermes düzenlediler.

Bochum Üniversite öğrencileri Suriye için Kermes düzenlediler.

Bu örnek davranışı tüm dünyada görmek ümidiyle.

(Arif AĞIRBAŞ'ın haberi)

Almanya/Bochum.

22.10.2012 Ruhr-Universität-Bochum Üniversite öğrencileri, gelirini Suriye ihtiyaç sahiplerine bağışlamak üzere, Üniversitelerinde bir Kermes düzenlediler. Yaklaşık 15 öğrenci bir gün boyunca sabahtan aksama kadar gelen insanlara, çeşitli pastaların yanında Türk mutfağından lezzetli yemekler satışa sundular.

img_0787.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Bochum üniversitesi öğrencilerin Suriye hakkındaki soruların cevaplanması için, Siyaset ve sosyal bilim uzmanı, Dr. Khaled Al-Massalmeh gün boyunca Suriye hakkında bilgiler sunup, öğrencilerin sorularını cevapladı.

Dr, Khaled Al-Massalmeh “Suriye hakkında bilgi isteyen öğrencilerin sayısı tahmin ettiğimden daha fazlaydı ve bu beni çok sevindirdi.” dedi.

Suriye için bağış Kermesi Bochum üniversitesinde okuyan iki öğrencinin fikriyle başladı - Hüsniye K. ve Baher S.

Büyük bir azimle, bu bağış Kermesini düzenlemek isteyen Hüsniye ve Baher, önce kendi çevrelerinden azar azar bağış topladılar. Gösterdikleri bu örnek davranışlarını desteklemek için bir dernek yardımcı olup, Kermesi düzenleyebildiler.

Kermes günü öncesi, kermeste yardım eden üniversite öğrencileri, geç saatlere kadar hazırlıkları yapıp, stantlar kuruldu.

img_0794.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 Böyle bir organizasyonu ilk kez yapan öğrenciler, gayet başarılı olup, o günün tüm gelirlerini Suriye’de yardıma ihtiyaç olan insanlara bağışladılar. Hüsniye K., “Bu kadar çok öğrenciler, sırf Allah rızasını kazanmak için çaba gösterdiler. İlerde, yine Allah rızası için yapılacak olan değişik faaliyetlerde, yardım ve çabalarımızı eksik etmeyeceğiz ve gayret göstereceğiz.”dedi.

Bu örnek davranışı tüm dünyada görmek ümidiyle.

Gül Altin

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.