Bodrum'daki Yangın

Bodrum'daki Yangın

Bodrum'da öğle saatlerinde çıkan yangın 7 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alınabildi. Yangında 35 hektardan fazla alan zarar gördü.

Bodrum'a bağlı Gümüşlük Mahallesi Dereköy mevkiinde bulunan makilik alanda öğle saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle Kavaklıdere mevkiine doğru genişleyen yangın, Çilek Dağı'na ilerlemeye başladı.

YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

Bodrum'da bugün başlayan ve yaklaşık 7 saat süren yangın, kontrol altına alındı. Yangına üç uçak ile 4 helikopter takviyesi daha yapıldı. Yaklaşık 2 saat trafiğe kapatılan Bodrum -Turgutreis karayolu da trafiğe açıldı. Bölgede devam eden soğutma çalışmalarının sabaha kadar süreceği öğrenilirken, Dereköy, İslamhaneleri, Gürece, Ortakent ile Yahşi mahallelerinde ise ekiplerin nöbet tutacağı belirtildi.

Yangında ilk belirlemelere göre 35 hektar makilik, 20 hektar zeytinlik ve tarım arazisinin yanarak kül olduğu ifade edildi.

bod1.jpg

YANGINA PİKNİKÇİLER SEBEP OLMUŞ

Bodrum'un Dereköy Mahallesi Kavakderesi Piknik Alanı'nda bugün saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Piknikçilerin tam olarak söndürmeden bıraktığı ateşin kuru otları tutuşturmasıyla çıktığı belirlenen yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Alevler, Dereköy ile İslamhaneleri mahallelerindeki tarım arazilerine de sıçradı. Alevlerin bağ evi ve çiftliklerin yakının kadar gemesi yürekleri ağza getirdi. Alevlere iki söndürme uçağı, iki helikopter, 8 arazöz, 60 orman işçisi, 14 itfaiye aracı ile çevredeki oteller ve inşaatlara ait su tankerleri ve söndürme araçları müdahale etti.

bod2.jpg

35 hektarlık alanda etkili olan yangının kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

KOCADON: ZEYTİNLİKLER YANDI

Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, bölgedeki şiddetli olan rüzgar nedeniyle alevlerin hızla yayıldığını belirtip, "Yerleşim yerlerine yaklaştırmamaka için yoğun çaba gösteriliyor. En büyük üzüntümüz, alevlerin sıçradığı zeytinlik alanlarımızın yanması" dedi.

bod3.jpg

'CENNET OLAN BU YERİ KÜLE ÇEVİRDİLER'

Evi alevlerden son anda kurtarılan, 'Ümit Teyze' olarak tanınan ABD'li tarihçi 68 yaşındaki Holp Holtzman, "Kavakderesi'nde yaklaşık 33 yıldır yaşıyorum. Burası, asıl vatanım oldu. Kuşları, ağaçları, dereleriyle bir cennet olan bu yeri, küle çevirdiler. Evimin kurtulduğuna sevinemiyorum" dedi. Yangının piknikçilerden çıktığını belirten 34 yaşındaki Ahmet Duvar ise "Burası piknik alanı. Ateş yakıp mangal yapanlar, küllerini tam söndürmeden ayrılmışlar. Rüzgar fazla olunca da yangın çıkmış. Bu kadar büyük bir sorumsuzluk olamaz" diye konuştu.

bod4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.