Bodrum ve Cunda'da orman yangını

Bodrum ve Cunda'da orman yangını

Bodrum ve Cunda Adasındaki Yangın korkuttu.

CUNDA ADASI'NDA ORMAN YANGINI 3 HEKTARLIK ALANDA ETKİLİ OLAN YANGINA 2 YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI VE 2 HELİKOPTERLE MÜDAHALE EDİLİYOR

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Cunda Alibey Adası'nda Milli Park sınırları içinde çıkan orman yangınına 2 yangın söndürme uçağı ve 2 helikopterle müdahale ediliyor.

Alınan bilgiye göre, turistik Cunda Adası'nın Çataltepe mevkisinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüyen yangın, 3 hektarlık alanda genişledi.

İzmir'den gelen 2 yangın söndürme uçağı, İzmir ve Çanakkale'den olay yerine ulaşan 2 helikopter, bölgeye yakın orman işletme şefliklerinin arazözleri ve iş makineleriyle müdahale edilen yangının rüzgar yüzünden kontrol altına alınamadığı bildirildi.

Kızılçam ağaçlarının bulunduğu bölgede 3 hektarlık alanın zarar gördüğü öğrenildi.

BODRUM'DA YANGINA HAVADAN VE KARADAN MÜDAHALE EDİLİYOR

Bodrum'un Turgutresi beldesinde makilik alanda yangın çıktı. 

Alınan bilgiye göre, Turgutres beldesinin Bağla mevkisindeki makilik alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın 1 helikopter ve arazözlerle söndürmeye çalışılıyor. İtfaiye ekipleri ve orman işçileri, yangının 300 metre mesafedeki yerleşim alanlarına ulaşmaması için yoğun çaba sarf ediyor.

Bu arada, bölgede tatil yapan vatandaşların yangına müdahale çalışmalarını izledikleri gözlendi.

Etiketler :