Bölge bölge hava durumu

Bölge bölge hava durumu

Yapılan değerlendirmelere göre; sıcaklıklar, yurt genelinde 1 ila 3 derece artacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, Doğu Karadeniz kıyılarının aralıklı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Karabük, Kastamonu), Manisa, Kütahya, Uşak, Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batı ilçeleri, Çankırı ile Ardahan çevrelerinin öğle saatlerinde, Kastamonu, Çankırı, Karabük, Ankara, Afyonkarahisar ve Isparta çevrelerinin akşam saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklıklar, Türkiye genelinde 1 ila 3 derece artacak.

Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile Doğu Anadolu'da güney ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Parçalı bulutlu 29

ANKARA: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı ilçeleri, akşam saatlerinde il geneli yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 32

İZMİR: Az bulutlu, öğle saatlerinde parçalı bulutlu 33

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde kuzey ve batı kesimleri parçalı bulutlu 29

SAMSUN: Parçalı bulutlu 28

ERZURUM: Parçalı bulutlu 31

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık 41

BÖLGELERDE HAVA

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA:
Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Bilecik çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

EGE: Kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Manisa, Kütahya ve Uşak, akşam saatlerinde Afyonkarahisar çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde iç kesimleri parçalı bulutlu, akşam saatlerinde Isparta çevreleri kısa süreli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu, batısı parçalı bulutlu, Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batı ilçeleri, Çankırı ile, akşam saatlerinde Ankara ve Çankırı çevreleri kısa süreli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu, akşam saatlerinde Kastamonu ve Karabük çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin ve Hopa çevreleri aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU:
Az bulutlu, kuzey kesimleri parçalı bulutlu, Ardahan çevreleri öğle saatlerinde kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

Etiketler :