Bölükbaşı'dan Erdoğan'a ağır sözler

Bölükbaşı'dan Erdoğan'a ağır sözler

Deniz Bölükbaşı, Erdoğan'ın "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir ben varım, CHP ve MHP nerede?" sözleri için ağır konuştu...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Emekli Büyükelçi Deniz Bölükbaşı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bir ben varım, CHP ve MHP nerede?" sözleri için, "Bir Başbakan'ın bu kadar dangalakça bir sözü söyleyebilmesi görülmüş, duyulmuş değildir." dedi.
Bölükbaşı, MHP İl Başkanlığı'nca Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen "Çözülen Ülke Türkiye" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Başbakan'a yönelik ağır ifadeler kullandı.

Başbakan Erdoğan'ı "Türk kelimesine alerjisi olmakla" suçlayan Bölükbaşı, ancak sıkıştığı zaman tek devlet, tek millet, tek vatan, tek bayrak dediğini ve bir takım temel kavramların da içini boşaltıp sloganlatırarak milliyetçilik yaptığını iddia etti.

Bölükbaşı, "Sayın Başbakan bu düşüncesinde biraz da haksız sayılmaz; çünkü necip Türk milleti 2002 yılından beri yapılan seçimlerde bu aldatmacalara maalesef kurban olmuştur." diye konuştu.

'Demokratik açılıma' da ağır eleştirilerde bulunan Bölükbaşı, Başbakan Erdoğan'ın 1991 yılında hazırladığı Kürt raporundaki söylemlerin bölücü terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ın istekleriyle benzeştiğini savundu.

Hükümetin hazırladığı anayasa değişikliğinde Kürt kimliğinin tanınması, yerinden yönetim, Kürtçe'nin ikinci dil olması gibi değişikliklerin sözkonusu olduğuna dikkat çeken Bölükbaşı, "Başbakan takiyye ustasıdır. 18 yıl önce söyledikleri için bugün değiştim diyebilirsiniz; ancak değiştim demekle bu işin içinden çıkamazsınız." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :