Bölüm ve programların tümü yüzde 100’lük doluluk oranına erişti

Bölüm ve programların tümü yüzde 100’lük doluluk oranına erişti

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından “Akreditasyon Bilgilendirme Toplantısı 2022” gerçekleştirildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Kalite Koordinatörlüğü tarafından “Akreditasyon Bilgilendirme Toplantısı 2022” gerçekleştirildi.

15 Temmuz Kongre ve Kültür Merkezi Milli İrade Salonunda gerçekleşen toplantıya Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İsa Gökçe, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Doğan Bozdoğan, Bölüm ve Anabilim Dalı Başkanları, Birim ve Bölüm Kalite Temsilcileri ve Birim Kalite Elçileri katıldı.

Açılış konuşmasını Kalite Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Akın yaptı. Akın konuşmasında hem kurumsal akreditasyon hem de program akreditasyonu konusunda açıklayıcı bilgileri dinleyicilerle paylaştı. Akın, üniversite bünyesinde 130’un üzerinde programın olduğunu ifade ederek akreditasyonun her bir programın ulusal ve uluslararası standartları karşılayabilmesi anlamına geldiğini dolayısıyla akreditasyon ile programların kalitesinin tescillediğini vurguladı.

Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada TOGÜ'nün 2018-2022 yılları arasında göstermiş olduğu gelişimi aktardı. Üniversite bünyesinde yeni fakültelerin kurulduğunu, yeni bölüm ve programların açıldığını ifade eden Rektör Şahin kampüse kamelyalar, çeşmeler, restoranlar, marketler ve sosyal alanlar kazandırıldığını söyledi.

4 yıllık süreçte uluslararası öğrenci sayısının arttığını belirten Rektör Şahin son yerleştirme sonuçlarına göre bölüm ve programlarımızın tümünün yüzde 100’lük doluluk oranına eriştiğini vurguladı. Rektörümüz Prof. Dr. Bünyamin Şahin 30. yılında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin büyük üniversiteler düzeyine ulaştığını ifade ederek bu neticede tüm akademik ve idari personelimizin katkısının olduğunu vurguladı ve katkı sağlayanlara teşekkürlerini iletti.

Konuşmalar sonrasında Dr. Öğretim Üyesi Fazilet Özge Maviş Sevim tarafından akreditasyon bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi. Sevim sunumunda akreditasyon sürecinin işleyişi ile ilgili teknik ve detaylı bilgileri dinleyicilerle paylaştı.

Toplantıda Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalından Doç. Dr. Özkan Çıkrıkçı ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Anabilim Dalından Doç. Dr. Murat Serdar program akreditasyon başvuru sürecinde yaşamış oldukları deneyimleri paylaştılar ve dinleyicilerden gelen sorulara cevap verdiler.

mrtr4482-dxo.jpgmrtr4495-dxo.jpgmrtr4549-dxo.jpgmrtr4558-dxo.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.