Bombacıların kimlikleri belli oldu!

Bombacıların kimlikleri belli oldu!

Ankara'yı kana bulayan hain terör saldırı sonrası Adli Tıp Kurumu'nda bekletilen ve bombacılara ait olduğu belirtilen iki cesede ilişkin kimlik belirleme çalışmaları tamamlandı.

Ankara'yı kana bulayan terör saldırısıyla ilgili soruşturma sürüyor. Emniyet kaynaklarına göre saldırıyı gerçekleştiren iki bombacının kimlikleri belli oldu. Bu arada Ankara Başsavcılığı'nın başvurusu üzerine dosya üzerinde kısıtlama kararı aldı.

Soruşturmayı yürüten Ankara Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı Suçlar Bürosu'nun talebiyle saldırıdan bir gün sonra (11 Ekim 2015) Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi, soruşturma dosyası üzerinde 'kısıtlama' (gizlilik) kararı aldı.

DNA ÖRNEKLERİ

Ankara polisi, soruşturma sürerken bir taraftan da mağdurların ifadelerini almaya başladı.

 Bu arada başsavcılığın talimatıyla, saldırıların faillerinin belirlenmesine yönelik, DAEŞ'e katıldığından şüphelenilen bazı kişilerin yakınlarından DNA örnekleri alındı.

Ancak savcılık kaynakları, kaç aileden örnek alındığı ve bu kişilerin nerelerde olduklarına ilişkin bilgi vermedi.

Saldırıya ilişkin delil toplayan Olay Yeri İnceleme ekiplerinin, Suruç'taki saldırının ardından da görev yaptığı belirtildi.

Maktul ya da faillerin yüzlerinin ortaya çıkarılması için gerektiğinde yararlanılmak üzere plastik yüz uzmanı görevlinin hazır tutulduğu kaydedildi.

TWİTTER MESAJLARI VE KISITLAMA KARARI

Saldırı öncesindeki bazı Twitter paylaşımlarına ilişkin ABD'den IP numaraları talep edildiği öğrenildi.

'Ankara saldırısının arkasında karmaşık bir ilişkiler ağı var'Ankara'daki saldırıyı gerçekleştiren iki canlı bombanın kimlik tespiti yapıldı. Saldırının arkasında hangi örgüt var?

 

Ayrıca soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının talebiyle, Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği, avukatların dosyayı incelemelerini ve dosyadan evrak almalarını, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 153. maddesi uyarınca kısıtladı.

Maddenin ilgili fıkrasında, "Müdafiin (avukat) dosya içeriğini inceleme veya belgelerden örnek alma yetkisi, soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebilecek ise cumhuriyet savcısının istemi üzerine hakim kararıyla kısıtlanabilir" deniliyor.

Ancak kararda, şüphelilerin ifadelerini içeren tutanak, bilirkişi raporları ve avukatların hazır bulunmaya yetkili oldukları diğer işlemlere ilişkin tutanaklar, kısıtlama kararı dışında bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.