Bombalar kardeş çıktı

Bombalar kardeş çıktı

Ergenekon'un Erzincan cephaneliği, Şemdinli'deki Umut Kitapevi saldırısı başta olmak üzere 30 ayrı olayla bağlantılı çıktı.

ÇATALARMUT VE ŞEMDİNLİ BOMBALARI KARDEŞ ÇIKTI

Erzincan Çatalarmut Barajı'nda bulunan el bombalarının Şemdinli Umut Kitapevi'ne düzenlenen saldırıda kullanılanlarla kardeş olduğu ortaya çıktı.



AYNI YIL, AYNI YERDE, AYNI GRUPTA ÜRETİLMİŞ

Dahası iddialara göre bombalar 30 ayrı olayda ele geçirilenlerle de aynı kafileden.

BOMBALARIN KRİMİNAL RÖNTGENİ

4 Mayıs'ta ilk duruşması yapılacak Erzincan Ergenekon'u davasının ek delil klasörleri avukatlara dağıtıldı. 5 bin belge arasında Çatalarmut cephaneliğinin kriminal inceleme raporu da var.


30 AYRI OLAYLA BAĞLANTI

Kriminal incelemede 27 Ekim 2009'da Çatalarmut Barajı kenarında bulan 13 el bombası, geçmişte yaşanan kanlı olaylarda kullanılanlarla karşılaştırıldı. Sonuç vahimdi. Erzincan bombaları ile aynı seri ve kafileden yani kardeş bombalar 30 ayrı olayda kullanılmıştı.

ŞEMDİNLİ BOMBASI DA AYNI KAFİLEDEN ÇIKTI

Şemdinli'deki Umut Kitapevi'nin bombalanmasının hemen ardından yakalan astsubaylarda da iki adet el bombası çıkmıştı. Çatalarmut Barajı'nda bulunan ve HGR ile başlayıp 134 ile biten gövde numarasına sahip bombalar, işte o iki adet el bombası ile aynı seri numarasına sahip.

ERGENEKON PKK KARDEŞLİĞİ

Rapor Ergenekon PKK kardeşliğine de yeni bir delil oldu. Zira iddialara göre Çatalarmut Barajı'nda bulunan 2 el bombası Mart 2000'de Midyat'ta ve Mayıs 2004'te de Adana İncirlik'te yapılan PKK operasyonlarında ele geçilenlerle aynı seri numarasını taşıyor.


Kardeş bombaların karıştığı olaylar arasında bir polisin şehit edilmesi de var. Çatalarmut Barajı'ndakilerle kardeş bombalardan biri 30 Ocak 2006 tarihinde İzmir Eşrefpaşa Belediyesi Acil Polikliniği'nde görev yapan polis memurunu öldüren Cenk İce'nin üzerinde çıktı.

BOMBA LİSTESİNİ 17 GÜN ÖNCE KAYDETMİŞ

Şimdi soru şu: Polis öldüren, PKK'dan çıkan ve Şemdinli'de kullanılan bombalar Çatalarmut Barajı'na nasıl girdi? Bu sorunun cevabını davanın tutuklu sanığı üsteğmen Ersin Ergut'un çok iyi bildiği söyleniyor. Çünkü iddialara göre üsteğmenin bilgisayarında bombalar daha bulunmadan 10 gün önce sanık Çatalarmut barajında ne kadar cephanelik olduğuna dair listeyi bilgisayarına kaydetti. Tanıklar da bu bombaların polise yönelik bir komplo olduğunu söylüyordu.

Etiketler :