Biz bu filmi görmüştük!

Biz bu filmi görmüştük!

Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda eşleştiği Macar temsilcisi Videoton'la kötü bir anımız var. Geçtiğimiz sezonu 3. tamamlayarak, UEFA Avrupa Ligi'nde Play-Off oynama hakkı kazanan Trabzonspor, bugün yapılan kura çekiminde Macaristan'ın Vide

Geçtiğimiz sezonu 3. tamamlayarak, UEFA Avrupa Ligi'nde Play-Off oynama hakkı kazanan Trabzonspor, bugün yapılan kura çekiminde Macaristan'ın Videoton takımıyla eşleşti.

Videoton'la ilgili kötü bir anımız var. 1976 yılında, o dönem 'UEFA Kupası' adıyla düzenlenen turnuvanın 1. Turunda Fenerbahçe ile Macar temsilcisi karşıya gelmişti ve Videoton ilk maçta 2-1 mağlup olmuş; ikinci maçı 4-0 kazanarak tur atlamayı başarmıştı.

Cemil Turan'lı, Engin Verel'li Kanarya, ilk maçı 15 Eylül 1976'da evinde oynadı. Sarı-Lacivertliler, bu maçı Cemil Turan'ın attığı iki golle 2-1 kazanmayı başardı.

O maç, basına şöyle yanısıdı:



29 Eylül 1976'da oynanan rövanş maçında, Macaristan'a umutlu giden temsilcimiz büyük hüsrana uğradı. Videoton, maçı etkili bir oyunla 4-0 kazanarak adını bir üst tura yazdırdı.

Bordo-Mavililer'in 36 yıl sonra Macarlar'dan rövanşı alıp alamayacağını göreceğiz...
(Fanatik)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.