Boşanmak isteyen psikologa gidecek

Boşanmak isteyen psikologa gidecek

Aile Bakanlığı artan boşanmalarla mücadele etmenin yollarını arıyor. Buna göre 20 bin evlilik kurtarılacak. Boşanmak zorlaşacak. Boşanmak isteyen çiftler önce psikologa gitmek zorunda kalacak.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, boşanma kararı alan çiftlerin sosyolog ve psikologlara yönlendirileceğini, 5 ilde uygulanan pilot çalışmada 75 evliliği kurtardıklarını ifade etti.

Türkiye'de her yıl 100 ile 120 bin arasında çift boşanıyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı boşanma sayılarını azaltmak için taslak proje geliştirdi. Proje kapsamında boşanmak isteyen çiftler hakimler tarafından sosyolog ve psikologlara yönlendirilecek.

Böyle boşanma görülmedi!

FATMA ŞAHİN AÇIKLADI

Projenin detaylarını Bakan Fatma Şahin açıkladı.

Buna göre, boşanmalar için aile ombudsmanları devreye girecek. Boşanma kararı alan çiftler önce sosyolog ve psikologlara yönlendirilecek.

Boşanma Şampiyonu İlimiz


Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı taslak çalışmayı tamamlayarak başbakanlığa gönderdi.

20 bin evliliği kurtarmayı hedeflediklerini söyleyen Şahin, "Bizim şu anki çalışmalarımıza göre 4 seansla ilk aşamada başlayacağız. 4 seansın sonunda aile kendi karar verecek. Çiftlerin rızasıyla başlayacak süreçte her seans 90 dakika sürecek. 5 ilde bir süredir devam eden pilot uygulama ise olumlu sonuçlar verdi.

Beş ilin pilot çalışmasında ayrılmak için aile mahkemesine başvuran 450 çiftin, 75 çifti yeniden evlenmeye, daha doğrusu ayrılmadan evlilik kurumunu devam ettirmeye karar verdi. Çok enteresan bir oran, bu da yaklaşık yüzde 17 yüzde 20 arası" şeklinde konuştu.

Düzenlemenin torba yasaya eklenmesi planlanıyor.

ROTAHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.