Şanlıurfa ile Saraybosna "kardeş şehir" oldu

Şanlıurfa ile Saraybosna "kardeş şehir" oldu

Büyükşehir Belediye Başkanı Çiftçi: - "Anlaşmanın her iki kente de ticaret, turizm, eğitim ve kültürel anlamda katkı sağlayacağına inanıyoruz"

ŞANLIURFA (AA) - Büyükşehir Belediye Meclisinde, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna ile Şanlıurfa'nın "Kardeş şehir" olması yönündeki önerge kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzzetbegoviç'in geçen ay Şanlıurfa ziyaretinde gündeme gelen proje, belediyenin Kasım ayı meclis gündemine alındı.

Meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul ettiği önerge doğrultusunda iki kent kardeş şehir oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, ticari, kültürel ve insani ilişkileri geliştirecek anlaşmanın sürecini başlattıklarını belirtti.

İki şehrin anlaşma kapsamında birbirine katkı sunacağına inandığını aktaran Çiftçi, "Avrupa'nın tek Müslüman kenti olan Bosna Hersek'in başkenti ile önemli bir ortaklık başlattık. Anlaşmanın her iki kente de ticaret, turizm, eğitim ve kültürel anlamda katkı sağlayacağına inanıyoruz." değerlendirmesini yaptı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.