Bosna'da ABD Büyükelçiliği'ne saldırı

Bosna'da ABD Büyükelçiliği'ne saldırı

ABD'nin Saraybosna Büyükelçiliğine yönelik düzenlenen silahlı saldırıyı gerçekleştiren saldırgan yaralı olarak ele geçirildi. Saldırı sırasında 2 polis memurunun da yaralandığı kaydedildi.

Saraybosna Kantonu İçişleri Bakanlığı sözcüsü İrfan Nefiç, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD Büyükelçiliğine yönelik düzenlenen saldırıda güvenlik güçlerinin silahlı saldırganı bacaklarından vurarak etkisiz hale getirdiğini ifade etti.

Saldırı sırasında 2 polis memurunun da açılan ateş sonucu yaralandığını belirten Nefiç, bu polislerle birlikte saldırganın da tedavi altında olduğunu kaydetti.

Bu arada, 1988 doğumlu Mevlid Yaşareviç adlı saldırganın, Sırbistan'ın Sancak bölgesindeki Yeni Pazar (Novi Pazar) kentinde yaşadığı ve bir süre önce Saraybosna'ya geldiği öğrenildi. Yaşareviç'in daha önce ABD'nin Belgrad Büyükelçisi Mary Warlick'in Yeni Pazar'ı ziyareti sırasında üzerinde bıçak bulunduğu ve bu nedenle gözaltına alındığı da bildirildi.

Yaşareviç'in 2005 yılında ise Viyana'da işlediği suçtan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı ve daha sonra Avusturya'dan sınır dışı edildiği öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.