Boston Başkonsolosu Burak Karartı'dan Bayramı Mesajı

Boston Başkonsolosu Burak Karartı'dan Bayramı Mesajı

Boston Başkonsolosu Burak Karartı Kurban Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Görev Bölgemizde Yaşayan Türk-Amerikan Toplumunun Değerli Üyeleri, 

Kurban Bayramınızı en içten duygularla kutluyor; bayramın, aziz milletimiz başta olmak üzere, tüm İslam âlemi ve insanlık için sevgi, barış ve huzur getirmesini diliyorum. 

Bayramlar, bizlere parçası olduğumuz manevi ve kültürel değerler bütününü hatırlatan, dolayısıyla aramızdaki görüş ayrılıklarını ve kırgınlıkları geride bırakarak, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma duygularını öne çıkarmamız gereken vesilelerdir. Yardımlaşma ve dayanışmanın önem kazandığı bayramların bu kapsayıcı ve birleştirici ruhundan iyi istifade etmeliyiz. Hoşgörü ve uzlaşmayı bir yaşam biçimi olarak benimseyerek,  birbirimize  sevgi ve saygıyla yaklaşabilme olgunluğunu gösterebilmeliyiz. 

Milletimizin bugünlere erişmesinde önemli bir etken olan birlik ve beraberlik anlayışının, yurtdışındaki sivil topum faaliyetlerimizde de etkin kılınması için çaba sarf etmeliyiz. Zira birlikte düşünüp, birlikte akıl yürüten ve birlikte hareket eden toplulukların sesinin daha gür ve daha uyumlu çıkacağı, bu şekilde atılan adımların ve gerçekleştirilen faaliyetlerin sonuçlarının da daha etkili ve verimli olacağı muhakkaktır. 

Sevgili Vatandaşlarımız, 

Türkiye’deki ailelerinden ve sevdiklerinden uzakta yaşam sürmekte olan sizler için bayram günlerinin daha özel bir anlam taşıdığını düşünüyorum. Bu itibarla, yakınımızdaki dostlarımızla, özellikle büyüklerimizle bayramlaşmayı ihmal etmememiz ve çocuklarımıza bayram ruhunu hissettirmemiz, bu mutlu günlerin anlamını kavramalarına yardımcı olmamız gerektiğine inanıyorum. 

Bayram vesilesiyle ayrıca, Suriye ve Mısır başta olmak üzere, Orta Doğu ve Afrika ülkelerinin bir kısmında yaşanmakta olan sıkıntıların ve çatışmaların son bulmasını, bölgemizde ve dünyada barış ve kardeşliğin hâkim olmasını diliyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramınızı tekrar kutluyor, ailelerinizle ve sevdiklerinizle huzur içinde güzel bir bayram geçirmenizi temenni ediyorum.

  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.