Boston Başkonsolosu Ceylan Özen Erişen Görevine Başladı

Boston Başkonsolosu Ceylan Özen Erişen Görevine Başladı

Ömür Budak'in görevinin sona erip Ankara'ya dönmesinden sonra Boston Başkonsolosluğuna atanan Ceylan Özen Erişen görevine başladı.

Ömür Budak'in görevinin sona erip Ankara'ya dönmesinden sonra Boston Başkonsolosluğuna atanan Ceylan Özen Erişen görevine başladı.

1974 yılında Ankara’da doğan Başkonsolos Ceylan Özen Erişen Özel Yükseliş Koleji’nden mezun olduktan sonra lisans eğitimini ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamlamıştır.

Dışişleri Bakanlığı’ndaki kariyerine 1996 yılında Amerika Genel Müdür Yardımcılığı’nda başlayan Özen Erişen, müteakiben sırasıyla Belgrad Büyükelçiliği, AGİT Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği, AGİT, Silahların Kontrolü ve Silahsızlanma Genel Müdür Yardımcılığı ve Almatı Büyükelçiliği’nde çeşitli görevlerde bulunmuştur. 2012-2014 yılları arasındaT.C. Mumbai Başkonsolosu olarak görev yaptıktan sonra, 2014-2018 yılları arasında, Dışişleri Bakanlığı Siyaset Planlama Genel Müdürlüğünde Daire Başkanlığı görevini yürütmüştür.

Başkonsolos Özen Erişen evli ve iki çocuk annesidir.

Görev bölgesindeki vatandaşlara başkonsolosluk websitesi üzerinden seslenen Erişen;

"Saygıdeğer Vatandaşlarımız,

New England eyaletlerinde yaşayan Türk-Amerikan toplumunun değerli mensupları,

Türkiye Cumhuriyeti Boston Başkonsolosu olarak görevime başlamış bulunmaktayım. Kuruluşu 1852 yılına kadar uzanan ve bu özelliğiyle Amerika kıtasındaki en eski Türk temsilciliklerinden olan Boston Başkonsolosluğumuzda görev yapacak olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

New England’daki vatandaşlarımızın çıkarları ve haklarının korunması, kültürel ihtiyaç ve taleplerinin karşılanması, Türkiye’yle bağlarının güçlendirilmesi ve devletimizin himayesini hissetmeleri asli görevimiz, konsolosluk hizmetlerini etkin ve nitelikli biçimde sunmaya devam etmek temel önceliğimiz olacaktır. Bu anlayışla, görev sahamızdaki Massachusetts, New Hampshire, Connecticut, Maine, Vermont ve Rhode Island eyaletlerini gezecek, mümkün mertebe sizlerle bir arada olmaya çaba sarfedeceğim. Birlikte, dayanışma ve eşgüdüm içinde, ABD’nin bilim, kültür ve finans merkezlerinden olan Boston başta olmak üzere, görev bölgemizin genelinde Türk-Amerikan toplumunun sesinin daha gür çıkmasını ve ülkemizin daha etkin tanıtımını sağlamaya çalışacağız. Türkiye ile sözkonusu eyaletler arasındaki ekonomik, ticari, kültürel ve bilimsel ilişkileri daha da güçlendirmeye, işbirliği imkânlarını çoğaltmaya gayret göstereceğiz.

Bu hedeflerimizin gerçekleştirilmesi ancak birlik ve beraberlik içinde hareket etmekle mümkün olabilecektir. ABD’yi de yakından tanıyan siz vatandaşlarımızın değerli katkıları, öneri ve düşünceleri bu anlamda büyük önem taşımaktadır. Başkonsolosluğumuzun kapılarının sizlere sonuna kadar açık olduğunu ve gereksinim duyabileceğiniz desteği sağlamaya her zaman çaba göstereceğimizi özellikle vurgulamak istiyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinize en içten sevgi ve saygılarımı sunuyor; sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum." dedi

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.