Marmara ve Ege'ye soğuk duş

Marmara ve Ege'ye soğuk duş

Marmara ve Ege'ye soğuk duş...

Havaların aşırı soğuk gitmesi doğalgaz krizini beraberinde getirdi. Ani talep artışın karşılamakta zorlanan kamu şirketi, Marmara ve Ege Bölgesi için 'Zor Gün' ilan etti. BOTAŞ'ın internet sitesinden yaptığı duyuruda Türkiye genelinde yaşanan soğuk hava şartları nedeniyle, konut sektöründe ve elektrik üretim sektöründeki doğal gaz tüketimi artırdığına vurgu yapıldı. İletim şebekesinde doğal gaz arz-talep dengesinin oluşturulamadığına işaret edilerek, boru hattının basınç profilinin hızla düştüğü bilgisine yer verildi.

MARMARA VE EGE'DE KESİNTİLER
BOTAŞ, yaşanan son durum üzerine Marmara ve Ege bölgesindeki yüksek basınçta ve boru hattının nihai kısımlarından gaz kullanan son kullanıcıların ve bazı dağıtım şirketlerinin doğal gaz arzlarının sağlanmasında sorunlar yaşandığını duyurdu. Açıklamada şu görüşlere yer verildi: "Bu nedenle de şirket, Şebeke İşleyiş Düzenlemeleri Madde 14 hükümleri gereği Zor Gün şartları oluşmuştur. Bu kapsamda, öncelikle Marmara ve Ege bölgesindeki İletim Hatlarındaki Ana Çıkış Noktalarındaki Son Kullanıcılara kesinti-kısıntı uygulamasına başlanarak, Arz-Talep Dengesinin sağlanması gerekmektedir."

ALTERNATİF YAKITLARA GEÇİN
BOTAŞ, şirketleri de uyardığı duyurusunda "Bu itibarla, doğal gaz kesintisi ve kısıntısı yapılması düşünülen bölgelerdeki doğal gaz kullanıcılarının alternatif yakıt tedariklerini sağlamaları için Taşıtan Şirketler tarafından acilen uyarılması gerekmektedir. İkinci bir duyuru yapılıncaya kadar, ŞİD hükümleri "Madde 14 Zor Gün" çerçevesinde bütün Taşıtanlarca gerekli tedbirler acilen uygulanmalıdır." denildi.

CİHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.