Boydak 'Kriz Tellalığı Yerine Çalıştık'

Boydak 'Kriz Tellalığı Yerine Çalıştık'

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, kriz döneminde çalışmalarının meyvelerini aldığını belirterek, "Kriz tellallığı yapmak yerine çalıştık. Böylece bu yıl bizim için bereketli geçti." dedi.

2009 yılı için yaşanan ekonomik krizi değerlendiren Hacı Boydak, bu sürece çalışarak, çözümler üreterek geçirdiklerini ve meyvesini aldıklarını belirtti. 75 ülkeye ihracatları olduğunu ifade eden Hacı Boydak, mobilya, yatak kumaşı, çelik tel ihracatlarının ilk sırada yer aldığını ifade etti. Hacılar'da kurulu bulunan HES Kablo da üretilen kablo ürünlerini ise 150 ülkeye ihraç ettiklerini vurguladı. Boydak, geçen yıl 380 milyon dolar ihracatları olduğunu dile getirerek, şöyle konuştu. "Geçen yıl toplamda 2.5 milyar dolar ciro oldu. Bu yıl ise hedefimiz ihracatta 400 milyon dolara ulaşmak. Bu hedefimiz gerçekleştirmek üzereyiz. Rakamsal olarak 3 milyar dolar ciro amaçlıyoruz. Bu yıl bizim için çok iyi oldu. Herkes kriz telalığı yaparken bizler farklı çalışmalar yaptık. Özellikle Nisan ayından sonra Eylül ayına kadar hükümetin yaptığı KDV indiriminde iyi işler yaptık. Tabir yerinde ise 6 aylık süreçte bir yıllık ürünlerimizi sattık. Bizim için bu yıl bereketli geçti."

Boydak, gelecek yıl için umutlu olduklarını ifade ederek, "2010 yılının ülkemiz ve milletimiz adına güzelliklerin olmasını Allah'tan diliyoruz. 2010 yılının iyi olacağını ama çok çalışmamız gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu.

Boydak Holding bünyesinde 8 şirkette 10 bin kişi istihdam ediliyor. 2008 İstanbul Sanayi Odası verilerine göre, holdingin 6 şirketin Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşları sıralamasında ilk 500, 2'sinini ikinci 500 şirket arasında yer alıyor

Etiketler :