Böyle bir hata yapılırsa...

Böyle bir hata yapılırsa...

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Emekli Pilot Binbaşı Gürcan Onat, önemli açıklamalarda bulundu.

Adaleti Savunanlar Derneği (ASDER) Genel Başkan Yardımcısı Emekli Pilot Binbaşı Gürcan Onat, haklarında tutuklama kararı verilen ve terfi sırasında bulunan muvazzaf askerlerin terfi ettirilemeyeceğini, terfi işlemi için dosyaları Yüksek Askeri Şura (YAŞ)'ya getirilemeyeceğini söyledi. Bunun TSK Personel Kanununun 65. Maddesinde yeraldığını ifade eden Onat, "Yargılanmaları neticeleninceye kadar 'suçlu' diyemeyeceğimiz bu insanlara yargılanmaları sonuçlanıncaya kadar 'suçsuz' da diyemeyiz. YAŞ böyle vahim bir hata yapması halinde millet vicdanında meşruiyetini kaybedecektir." dedi.

Onat, yapıtğı yazılı açıklamada, 1960 darbesinin yaşandığı günlerden bu güne gelinceye kadar adeta bitmek bilmeyen Brezilya dizileri gibi arkası yarın programlarını izlercesine TSK içindeki yapılanmaları izler olduklarını belirtti.

35. madde tartışmalarının yaşandığı bu günlerde milletin artık bu dizileri seyretmekten bıktığını ve bunaldığını dile getiren Onat, gerçekleştirilmiş son darbe olan 28 Şubat post modern darbesinden sonra planlandığı halde bir türlü yürürlüğe sokulamayan ve artık tüm detayları ile deşifre edilen Balyoz darbe planı icracılarının yakayı ele verdiğini ve bağımsız Türk yargıçları tarafından yargılanmak üzere haklarında tutukluluk kararı alındığını ifade etti.

"BUGÜN TSK GÖZLEM ALTINDADIR"

Darbelerin 'mevzuat, kadrolaşma ve istikrarsızlık' diye üçayağı olduğunu anlatan Onat, "Darbeci zihniyetin faaliyetlerini engellemek için mevzuatta yapılması gereken değişiklikler bellidir. Kadrolaşma ise başlı başına çok önemli bir husustur. Darbeci zihniyet icraatını hiçbir engelleme olmadan rahatlıkla yapabilmek için kadrolaşmak zorundadır. Bu faaliyet yıllardır hiç bitmeden devam etmiştir. Zaman gelmiş sol budanmış, zaman gelmiş sağ budanmış ve son 10–15 yıldır da irtica maskesi kullanılarak, darbe icraatlarında kullanılamayacak olan vatan, millet sevdalısı, mütedeyyin insanlar YAŞ kararları ile tasfiye edilmiştir. Bir taraftan tasfiyeler yapılırken bir taraftan da terfi yolu ile tırmandırmalar yapılmaktadır. Bugün TSK gözlem altındadır. Güneydoğuda yaşanan ihmaller ve komuta hataları bilhassa sorumluluk sahiplerini ciddi öz eleştiriler yapmak durumuna getirmiştir. Bütün olanlara rağmen ve bağımsız Türk yargıçları tarafından tutukluluk kararları verilmiş olan generallerin isimleri Şuraya getirilirse terfileri bu YAŞ toplantısında görüşülmemelidir." dedi.

"YAŞ MİLLET VİCDANINDA MEŞRUİYETİNİ KAYBEDER"

"Yargılanmaları neticeleninceye kadar suçlu diyemeyeceğimiz bu insanlara yargılanmaları sonuçlanıncaya kadar suçsuz da diyemeyiz." diyen Onat, 926 sayılı TSK Personel Kanununun 65. Maddesinde "Haklarında tutuklama kararı verilen ve terfi sırasında bulunan muvazzaf askerler terfi ettirilemez. Terfi işlemi için dosyaları Şuraya getirilemez." şeklinde yazıldığını hatırlattı.

Binlerce masum insanı yargılamadan ihraç eden YAŞ'ın zaten sabıkalı durumda olduğunu, bir de böyle vahim bir hata yapması halinde millet vicdanında meşruiyetini kaybedeceğini savunan Onat, şöyle devam etti: "Hiç zannetmediğimiz halde eğer askerler tarafından gaflete düşülüp, bu şahısların dosyaları şuraya getirilirse, milleti temsilen orada bulunan Bakan ve Başbakanımız tarafından terfileri değil, Askeri mahkemelerce 1632 Sayılı Askeri Ceza Kanununun 30'uncu maddesinin gereği yapılmalıdır. TSK kurulduğu günden itibaren milletinin emrinde olan en güzide kurumlarımızdan biridir. Geçmişte darbe sabıkaları olduğu halde ve zaman zaman darbecilerin hâkim durumuna geçmiş olmasına rağmen, ekseriyeti itibarıyla çağdaş demokrasiyi içine sindirmiş personelinin varlığı da bilinmektedir. İçerisine sızan cunta heveslisi üç beş generalin tasfiyesi ile de yönetim zafiyetinin oluşması mümkün değildir. Bilakis çok daha disiplinli ve başarılı duruma gelecektir. Bu nedenle cuntacı kadrolaşma değil, hükümetin emrinde, milletinin hizmetinde olan bir ordunun teşkil edilmesi gerekiyor."

 

CİHAN

Etiketler :