Üniversitede sahte fişlerle dolandırıcılık

Üniversitede sahte fişlerle dolandırıcılık

Hakkında soruşturma dahi açılmadan profesörlüğü alınarak Üniversite ile ilişiği kesilen Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar, prizmahaber’e konuştu.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar, fakülteye yapılan alımlarda yolsuzluk ve rüşvet iddiası ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuş, ihale yolsuzluğu ve usulsüz alımlarla ilgili polis operasyon yapmıştı.

Operasyon, Bozok Üniversitesi'nde ihalelere fesat karıştırmak ve yolsuzluk iddiaları sonucunda aralarında üniversite de görevli Rektör yardımcısı, daire başkanları ve işadamlarının tutuklanmasıyla sonuçlanmıştı. Halen Yozgat Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmalar devam ederken, kamu görevini yerine getirerek ihale yolsuzluğu ve usulsüz alımlar hakkında suç duyurusunda bulunan Prof. Dr. Hasan Acar'ın üniversite ile ilişiği kesilmişti. Acar, haksız uygulamayı Yozgat İdare Mahkemesine taşımıştı. Mahkemeden gelecek olan sonuç merakla beklenirken Acar prizmahaber.com’un sorularını cevaplandırdı:

İŞTE O SÖYLEŞİ:

 -Bozok Üniversitesinde göreviniz neydi, ne gibi olaylar yaşandı?

Tıp fakültesi Dekanı olarak 2009 yılında göreve başladım. Bazı yolsuzluk olaylarının farkına vardım. Bunun üzerine önce üniversite rektörü İnci Varinli’ye şikâyette bulundum. Ancak bir sonuç alamayınca Yozgat Cumhuriyet Savcılığına şikâyet dilekçesi verdim. Savcılık ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan soruşturmalar sonucunda: Yolsuzluk, rüşvet, sahtecilik gibi organize suçlardan dolayı 17 kişi tutuklandı. Talebelere yapılan yemek yardımı bile sahte fişlerle dolandırılmış. Halen toplam 27 kişi bu ve benzeri suçlardan dolayı Yozgat Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyor.

-Bu olaylar sonucunda Üniversite Rektörünün tepkisi ne oldu?

Rektörlerin dokunulmazlığı bulunduğu için, Savcılık tarafından Rektör İnci Varinli hakkında soruşturma yapılamadı. Fakat Rektör Şikayetçinin Benim olduğunu öğrendiğinde;  Derhal hakkımda çok sayıda soruşturma başlattı. Açtığı 10’a yakın soruşturmalarda Tarafıma verilmek istenen cezaların tamamına yakını Mahkeme veya YÖK tarafından iptal edildi.

-Üniversitedeki diğer öğretim üyelerinin tutumu nasıl oldu?

 Birçok öğretim üyesi yapılan bu yolsuzluklara karşı olmasına rağmen, Rektörden korkularından pasif kalarak tepki gösteremediler. Bazıları ise daha iyi pozisyon kazanabilmek için Rektör’e destek vermek istedi. Örneğin Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof Dr Tamer Uçar, Öğretim üyelerinden Abdullah Doğan’ın, evinde bazı öğretim üyesi arkadaşlarını çağırarak verdiği akşam yemeğinde yapılan sohbet esnasında; benim kendisine hakaret ettiğim iddiası ile Rektörlüğe dilekçe verdi. Oysa böyle bir hakaret olayı yaşanmamış, yemek tam bir sohbet havasında gece geç saatlere kadar devam etmişti. Prof Dr Tamer Uçar’ın yaptığı bu asılsız suçlama üzerine hakkımda disiplin soruşturması açıldı ve tarafıma biri kınama, diğeri yönetim görevinden ayırma olmak üzere 2 büyük ceza verildi. Ancak Rektörlük tarafından verilmesi istenen bu cezaların her ikisi de YÖK ve İdare Mahkeme tarafından onaylanmadı. Bu yemekli sohbet ortamında durduk yere Şahsıma iftira atılması nedeniyle Yozgat Başsavcılığına yaptığım şikayet üzerine; yemekte bulunan bütün öğretim üyelerinin böyle bir olayın yaşanmadığını bildirmesi yönünde tanıklık etmesi sonucunda: Tamer Uçar hakkında 4 yıl hapis cezası istemiyle Yozgat Asliye Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

Ancak Rektörlüğün YÖK vasıtası ile Yozgat Başsavcılığına yaptığı talep üzerine, Mahkeme görevsizlik kararı verip, dosyayı yine YÖK kanalıyla ceza soruşturması açılması için Bozok Üniversitesi Rektörlüğüne gönderdi. Ancak Rektörlük Tamer Uçar hakkında Ceza soruşturması açmayıp, Disiplin soruşturması açtı. Yapılan disiplin soruşturması sonucunda da Tamer Uçar’ın cezalandırılmamasına karar verildi. Böylece Prof Dr Tamer Uçar aklanmış oldu.

-Peki Profesörlük ünvanınız nasıl alındı ve Üniversite ile ilişiğiniz nasıl kesildi?

 Bu ve benzeri Soruşturmalardan sonuç alamayan Rektör İnci Varinli sonunda çok kızdı ve, soruşturma bile açmadan profesörlük ünvanımı aldı, Üniversite ile ilişiğimi kesti. Yani tam bir “İdari katliam” yaptı.

Ben ise Sadece Allah rızası için yaptığım bu girişimler nedeni ile; çoluk çocuğumla beraber:  Maaşsız ve  sosyal güvencesiz ortada kaldım. Yaşanan bu olay; Türkiye’de ve Dünya da medeni ülkelerdeilk kez görülen bir hukuk olayı olarak tarihe geçti.

-Üniversite de yeni rektörlük seçimleri ne zaman yapılacak?

 İdarecilik yaptığı Üniversitede bu kadar yolsuzluğun yaşandığı Rektör Varinli halen görevde ve 16 Nisanda yapılacak Rektörlük seçimlerinde tekrar aday olduğunu açıkladı. ( 1 Nisan Şakası gibi ) Rektör’e en yakın öğretim üyelerinden Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof Dr Tamer Uçar da, büyük bir sürpriz yaptı o da Rektörlüğe adaylığını koydu ve Rektör’ün en büyük rakibi oldu. Ben ise; yaklaşık bir yıldır işsiz, parasız, sosyal güvencesiz  olup,  Halen Yozgat İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesini beklemekteyim.

 

 

Kaynak :Prizmahaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum