77 kişinin katili, hakimi ağlattı

77 kişinin katili, hakimi ağlattı

Norveç'te 77 kişinin katili Breivik, saldırı anlarını anlatırken, savcı ve hakim defalarca gözyaşlarını silmek zorunda kaldılar.

Norveç'te 77 kişinin katili Anders Behring Breivik'in yargılanmasına pazartesi günü devam edildi. Oslo şehir mahkemesinde, 250 numaralı duruşma salonunda Utoya adasında öldürülen 13 gencin öldürülüşü ele alındı.

Breivik, saldırı anlarını ve gençlerin durumunu anlatırken, Savcı İnga Bejerg Eng ve Hakim Wenche Elizabeth Arntzen defalarca gözyaşlarını silmek zorunda kaldılar. Duruşma salonunu dolduran, olaylarda ölenlerin yakınları ve saldırılardan sağ kurtulanlar, gazeteciler duygulu anlar yaşadı.

Breivik'in daha önceki duruşmalarda Utoya adasına çıktıktan sonra kafeterya binasındaki 13 genci nasıl öldürdüğünü hatırlamadığını söylemesi nedeniyle dünkü duruşmada tekrar ele alındı. Savcı, 13 gencin ölümü ile ilgili otopsi raporlarını okurken ve cesetler kafeteryadan çıkarıldıktan sonra çekilen resimler gösterilirken sık sık gözyaşlarını sildi. Hakim Wenche Elizabeth Arntzen de gözyaşlarına hakim olamadı.
 

Duruşmada, ölen 13 gençten 7'sinin kafeteryanın küçük salonunda, 5'inin ise büyük salonda öldürüldüğü belirtildi. 12 gencin ölümü konuşulurken ilk olarak çadırda yaralı olarak bulunan ancak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 23 yaşındaki Gunnar Lineker'in dosyası ele alındı. 16 yaşındaki genç kız Margrethe Boyum Kloven'in öldürülüşü de salondakileri çok etkiledi. Öldürülen 13 gençten 27 yaşındaki Henrik Andre Pedersen dışında tüm gençlerin 15 ile 18 yaşları arasında olması ve ölenlerin avukatlarının, ölen gençlerin özelliklerini anlatmaları duygusallığı daha da arttırdı. Hakim Wenche Elizabeth Arntzen duygusallık fazla olunca duruşmayı saat 12.28'de son vererek, ertesi günü devam edileceğini açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.