Türk personelli gemiye Brezilya'da el kondu

Türk personelli gemiye Brezilya'da el kondu

19 Türk personeli bulunan Malta bayraklı kuru yük gemisine, kaçak yolcu taşıdığı iddiasıyla Brezilya'da el konulduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Dryson Limited Şirketi'ne ait, Malta bayraklı, 8195 groston ağırlığında ve 125 metre uzunluğundaki ''MV Şeref Kuru'' adlı kuru yük gemisi, 19 Türk personeliyle Kamerun'un Doula Limanı'na 16 Haziran'da buğday bıraktı. 

Şeker yüklemek için 27 Haziran'da Brezilya'nın Paranagua Limanı'na yanaşan gemide Brezilya polisi tarafından araştırma yapıldı. 

Polisin, Kamerunlu Happy Ondobo isimli kaçak yolcunun söz konusu gemiyle ülkeye giriş yaptığını tespit etmesinin ardından soruşturma başlatıldı. Limana demirletilen geminin 4 kaptan ve 19 personeli hakkında dava açıldı. 

Kuruoğlu Denizcilik Limited Şirketi'nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: 

''Doula Limanı'nda buğday boşaltması 6 gün sürmüştür. Bu esnada Kamerunlu birçok kişi gemiye girip çıkmış, boşaltma işlemlerinin ardından ise Kamerunlu gümrük ve polis ekiplerinin kontrolünden sonra gemi limandan ayrılmıştır. Kamerunlu kaçak yolcu Ondobo'nun ise gemiye gizlice girdiği, yolculuk esnasında kendisine yetecek beslenme araç ve gereçlerini gizlice gemiye yerleştirdiği öğrenilmiştir. Ondobo'nun daha önce Arjantin ve Gana'ya kaçak giriş yaptığı belgelerle yetkililere sunulmuştur. Kaçağın Brezilya'da uzun süre kalabilmek adına polisteki ifadelerinin gerçeği yansıtmadığı anlaşılmıştır.'' 

Açıklamada, 27 Haziran'dan beri el konulan gemide bulunan 19 Türk personelin serbest bırakılması istendi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.