Broos'un güveni tam!

Broos'un güveni tam!

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, "Toulouse maçı beni endişelendirmiyor. Çünkü, takıma çok büyük bir güven duyuyorum" dedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda takım kaptanları Egemen Korkmaz ve Rigobert Song ile basın toplantısı düzenledi.

Yarınki Toulouse FC maçının hem Trabzonspor, hem de Trabzon için ne kadar önemli olduğunu bildiklerini belirten Bross, ''Bu turu atladığımız takdirde, 2010'a kadar Avrupa sahnesinde boy göstereceğiz, kendimize yer açmış olacağız'' dedi.

Karşılaşmanın zor geçeceğini ifade eden Broos, ''Karşımızda bir Fransız takımı var. İşin bir de şöyle zorluğu var; ilk maçı kendi sahamızda oynuyoruz. Fransa'ya bir avantaj taşımamız gerekiyor ki, orada daha rahat bir oyun çıkartabilelim'' diye konuştu.

Belçikalı teknik adam, son haftalarda üzücü durumlar yaşadıklarına dikkati çekerek Broos, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Hastalıklardan ötürü kimseyi suçlayamayız. Bu dünyanın her yerinde olabilir. Birilerini suçlamak yerine, oyuncularımızı bir an önce takıma kazandırmaya çalışıyoruz. Yarınki karşılaşmada takımımdan beklediğim, Sivas'ta gösterdiğimiz dayanıklılık ve direnci göstermesi. Diyarbakırspor maçını geride bıraktık. Bu maça, kötü bir hatıra olarak bakmalıyız. Buradan gol yemeden ayrılarak, avantajı Fransa'ya taşımak istiyoruz.''

-''TOULOUSE İYİ OYUNCULARA SAHİP''-

Broos, Toulouse takımımın iyi oyunculara sahip olduğuna değinerek, ''İyi oynuyorlar ve gol atıyorlar. Kolektif olarak da iyi bir takıma karşı oynayacağız. Gol atma becerisine sahip birçok oyuncuları var. Öncelikle bu kolektif oyunu durdurmamız gerekecek. Hangi taktikle, hangi oyuncuyla oynayacağımızı yarın sahada göreceğiz. Kendimizi ele vermek istemeyiz'' diye konuştu.

Sakatlıklar ve hastalıklardan kurtulduklarında, bu kadronun kendileri için yeterli konuma geleceğini anlatan Broos, ''Hem yarınki maç, hem de rövanş maçı anahtar niteliği taşıyacak. Son zamanlarda bir takım şanssızlıklar yaşamış olmamız beni endişelendirmiyor. Çünkü, takıma çok büyük bir güven duyuyorum. İyi bir potansiyelimiz olduğu için maç beni endişelendirmiyor'' diye görüş bildirdi.

-EGEMEN'İN AÇIKLAMALARI-

Trabzonspor'un takım kaptanı Egemen Korkmaz da, sporcular olarak önemli bir müsabakaya çıkacaklarının bilincinde olduklarını kaydederek, ''Sezon başından bu yana aklımızın bir köşesinde bu maç vardı. Geçen sezon başında konulan hedeflerin biri de Avrupa Kupalarıydı. Elimizden geleni yapacağız. İnşallah bunda da başarılı oluruz'' dedi.

Son oynadıkları maçta bir hata yaptığını anımsatan Egemen, ''Bu konuda hocam ve takım arkadaşlarım bana destek ve moral verdiler. Bir maçlık hatayı genellememek gerek. Sonuçta hepimiz sahaya çıkıyoruz ve eşit şartlarda oynuyoruz. Etkili oyunculara sahip bir rakibe karşı oynayacağız. Bizim de kaliteli bir takımımız var. Avantajlı bir skor alacağımıza inanıyorum'' diye konuştu.

-SONG: ''ÖNEMLİ MACERAYA ÇIKIYORUZ''-

Trabzonspor'un Kamerunlu oyuncusu Rigobert Song ise yarın çok önemli bir Avrupa macerasına başlayacaklarını vurgulayarak, görüşünü şöyle dile getirdi:
''Bu macera hem Trabzon, için hem Türkiye için önemli. Avrupa kupası bütün bir ülkeyi ilgilendiriyor. Çünkü Türkiye'yi temsil ediyoruz. Bu yolda zorluklar yaşayacağız. Son maçta hatalar yaptık, ancak gidermek için çalıştık. Yarın bambaşka bir aşama olacak. Rakibimize saygı duyuyoruz. Çünkü, ne kadar iyi bir takım olduğunu biliyoruz. Buradan avantajla ayrılıp, ikinci maça gitmek istiyoruz.''

Diyarbakırspor maçında yedek soyunmasının normal bir karar olduğunu belirten Song, şöyle devam etti:

''Bir hafta iyi oynamanız, diğer maçta garanti oynayacağınız anlamına gelmez. Milli maça gitmiş ve yorgun olmam, Diyarbakırspor karşısında ilk onbirde yer alamamamı normal kılıyordu. Yani benim için sürpriz değildi. Kadromuz çok iyi ve her oynayan görevini en iyi şekilde yapıyor.''

Song, Fransa ligini iyi bilen bir oyuncu olduğuna dikkati çekerek, ''Toulouse geçen sezon uzun bir süre başa güreşti. Ligi de iyi yerde bitirdiler. Biz ne kadar iddialıysak, onlar da o kadar iddialı. Yarın takımlar birbirlerini sahada tartacaklar. Biz onların yapacaklarından çok, kendi yapacaklarımızı düşünüyoruz. Yeni takımlar ve birbirlerini yeni keşfedecekler. Maç zorluk derecesinden daha çok, bu yönüyle öne çıkacak'' dedi.

Bir Fransız gazetecinin, ''Forvetlerimizi nasıl durdurmayı planlıyorsunuz?'' sorusuna ise Song, ''Takımın karakteristik özelliğiyle ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Ancak az çok bizi tanıyorsunuz. İyi başladık lige. Sadece bir maç kaybettik. Ancak telafi edebiliriz. Bu maçı ne kadar istediğimizi ve ne kadar isteyerek çıkacağımızı göreceksiniz'' yanıtını verdi.

Toulouse'nun forvet oyuncusu Gignac'ın iyi bir futbolcu olduğunu belirten Song, ''Fransa milli takımında oynuyor ve geçen yıl gol kralı olmuş. Ona saygı duyuyoruz. Ancak, durdurmak için elimizden geleni yapıyoruz'' dedi.

Etiketler :