BTK'da Malı Götürmüşler

BTK'da Malı Götürmüşler

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) yöneticilerinin bir yılda kendilerine kaç defa görev yazıp harcırah aldığını okuyunca şok olacaksınız...

RTÜK’te “eve giderken harcırah alma” kurnazlığının, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) da uygulandığı ortaya çıktı. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurumu’nun (DDK) hazırladığı rapor, Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı düzenleyici kurum olarak görev yapan BTK’nın yöneticilerinin mesailerinin yarısından fazlasını şehir dışı veya yurtdışı göverlerde geçirdiklerini ortaya koydu.

 

Toplam 115 önerinin yer aldığı raporda Başbakanlık müfettişleri inceleme yapmak için göreve çağrılırken, raporda çarpıcı tespitler dikkat çekiyor.

 

Raporda göre Kurum Başkanı Tayfun Acarer’in görevli olduğu gün sayısı 2007’de 156, 2008’de 135 ve toplamda 291 gün.

 

Kurul 2. Başkanı Galip Zerey’in de 2007’de 175, 2008’de 142 ve toplamda 317 gün. Bir yılda yaklaşık 260 iş günü olduğu göz önüne alındığında Başkan Acarer’in mesaisinin 2007 yılında yüzde 60, 2008’de yüzde 52,  ikinci Başkan Zerey’in ise 2007’de yüzde 68 ve 2008’de yüzde 55’ini yurtdışında ve şehir dışında geçirdiği görülüyor.

 

DDK raporunda özellikle Başkan Acarer ve 2. Başkan Zerey’in belirgin bir şekilde Perşembe, Cuma veya Pazartesi günleri görevli oldukları tespitine yer veriliyor.

 

MASRAFLAR KURUMDAN

Kurul Başkanı Acarer ve 2. Başkan Zerey’in ailelerinin İstanbul’da ikamet ettikleri, bu yüzden sektörle toplantıları sürekli İstanbul’da yaptıkları ve toplantı günlerinin hafat sonu tatilinden önceki veya sonraki günlere getirildiği rapora yansıdı. Masrafları kurum bütçesinden karşılanan İstanbul’daki toplantıların çoğunun toplantı tutanaklarının da bulunmadığı, dolayısıyla bu toplantıların gerçekten yapılıp yapılmadığının anlaşılamadığı vurgulandı.

 

Haber: Hasan Öymez/HT

Etiketler :