Bu Acıya Yürek Dayanmaz

Bu Acıya Yürek Dayanmaz

Ordu'da öğrenci servisi minibüsünün yoldan çıkarak ağaca çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında bir öğrenci yaşamının yitirirken, 14 öğrenci de yaralandı

 

Edinilen bilgiye göre, Perşembe Anadolu Lisesi öğrencilerini taşıyan Uğur Aydın yönetimindeki 52 FH 711 plakalı servis minibüsünün Taşbaşı mevkisinde yoldan çıkarak, önce refüje, ardından da yol kenarındaki bir ağaca çarpması sonucu meydana kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Kazada daha önce 10 olarak belirtilen yaralı sayısının 14 olduğu, öğrenciler Meral Güçlü, Ufuk Egemen, Nehir Koyuncu ve Emre Yavuz'un da kazada yaralandığının anlaşıldığı bildirildi.

 

Bu arada, kazada hayatını kaybeden Elif Bindaş'ın yakınları, geldikleri Ordu Devlet Hastanesinde sinir krizleri geçirdi. Seyyar balıkçılık yapan baba Erdoğan Bindaş gözyaşlarına hakim olamazken, fenalık geçiren anne Kader Bindaş'a hastane görevlileri müdahale etti.

 

-DENETİM ZAMANI-

 

Kazanının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun da Ordu Devlet Hastanesine gelerek öğrencilerin sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Uzun, ''Artık resmi servislerin dışındaki öğrenci servislerini bir denetim altına alma zamanı geldiğine inanıyorum'' dedi.

Ordu'da son bir ay içinde üç öğrenci servisinin trafik kazası yaptığının hatırlatılması üzerine Uzun, şöyle konuştu:

''Kaza her yerde oluyor. Ama öğrenci servisleriyle ilgili olduğu zaman biraz daha dikkat çekici hadise oluyor. Çünkü eğitim önemli bir şey. Dolaysıyla bu biraz daha fazla yankı bulduğunu düşünüyorum. Ama bununla ilgili de bir düzenleme yapılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü hem araç sayımız çoğaldı, hem ehliyetli sayımız çoğaldı.''

Uzun, kazanın meydana gelmesinden ve bir öğrencinin hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını da belirterek, ''Maalesef bir öğrencimizi kaybettik. Diğer öğrencilerimiz ise yaralı. Şu an için sağlık durumları iyi'' dedi.

 

Etiketler :