"Bu ayıp İzmir'in"

"Bu ayıp İzmir'in"

Bucaspor'un Atatürk Stadı'nda dün akşam Beşiktaş'a 1-0 yenildiği sezonun ilk maçında göğsünde reklam olmayan formalarla çıkması, Başkan Mehmet Bektur'un tepkisine yol açtı.

Geçen sezon isim sponsorluğunu üstlendiği Süper Lig'deki 10 Anadolu kulübüne toplam 6 milyon dolar karşılığında göğüs reklamı veren Turkcell'in bu sezon çekilmesiyle diğer 10 takımla birlikte açıkta kalan Bucaspor, yaz boyunca çok sayıda şirketle görüşmesine rağmen bir türlü forma reklamı alamadı. Başkan Mehmet Bektur, "Atatürk Stadı'ndaki saha içi panolar ve göğüs reklamı için 600 bin dolarlık bir paket teklif yapmamıza rağmen kimse yanaşmadı. Sahaya forma reklamı olmadan çıkmamız bizim değil, İzmir'in ayıbı" dedi.

Tüm kentin kendilerinden beklentileri olduğunu ancak kimsenin yardım elini uzatmadığını kaydeden Başkan Bektur, şöyle devam etti:

"İş transfere gelince, herkes en kaliteli futbolcuyu almamızı istiyor. Biz de istiyoruz. Ancak unutulmasın ki, kaliteli futbolcu almak için para lazım. Peki gelir olmadan nasıl harcama yaparsınız? Naklen yayın havuzunun dışında en önemli gelir kalemimiz olan stat ve forma reklamları konusunda beklediğimiz desteği bulamadık. Gördüğüm kadarıyla İzmirli firmaların da maçları hep ucuza izlemek isteyen İzmirli futbolseverlerden farkı yok."

Beşiktaş karşılaşması için tek maçlık, uygun bir bedelle göğüs reklamı aramalarına rağmen onu da bulamadıklarını açıklayan Başkan Mehmet Bektur, şunları söyledi:

"Bu konuda İzmir Ticaret Odası ve diğer odaların görüşünü bekliyoruz. Süper Lig'deki tek İzmir takımı, İzmirli bir firmanın reklamını taşımalı."

Bu arada Atatürk Stadı'ndaki saha içi reklam panolarının, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından kendilerinden habersiz 180 bin TL karşılığında bir pizza firmasına verilmesine de karşı çıkan Başkan Bektur, "Bu statta ben maç oynuyorum. 77 bin TL kirayı ben ödüyorum. Hasılatımdan pay veriyorum, ama reklam gelirini başkası alıyor. Bu nasıl olur?" diye konuştu.

Etiketler :