Bu beldede ne aday çıktı ne oy

Bu beldede ne aday çıktı ne oy

Malatya'ya bağlı Konak beldesinde tüm halk AK Parti'ye tepki göstererek seçimi boykot etti.

Malatya merkeze bağlı Konak beldesinin Malatya Belediyesi'ne bağlanmasına tepki gösteren belde halkı, işyerlerine Türk bayrağı ve siyah bayrak asarak seçimde oy kullanmayı protesto ettiler.

KONAK'ta ADAY da YOK, OY da

Belediyenin kaldırılıp Konak ın Malatya Belediyesine bağlanmasına tepki gösteren belde halkı, tepki amacıyla 29 Mart yerel seçiminde aldıkları sandığa gitmeme kararını uyguladılar. Malatya Belediye Meclisi nin aldığı ve sonradan da İçişleri Bakanlığı nın onayladığı karar gereği, merkeze bağlı Konak, Dilek, Topsöğüt, Hanımınçiftliği ve Orduzu beldeleri Malatya merkeze bağlanırken, sonrada yargıya yapılan başvuru sonucunda 4 belde ayrılmama kararı aldırırken, AKP'li Konak Belediye Başkanı Halil Mutlu nun yargıya başvurmadığından Malatya merkeze bağlandı.

SANDIKLAR BOŞ ÇIKACAK

Merkeze 5 kilometre uzaklıkta bulunan yaklaşık 7 bin nüfuslu ve 3 bin 700 seçmeni bulunan Konak Halkı, sandığa gitmeyerek AKP hükümetini ve belediye başkanları Halil Mutlu'yu protesto ettiler. Sabah saat 07.00 sıralarında seçim sandıklarının başına geçtiklerini aktaran sandık başkanı Ramazan Adıyaman, “Şuana kadar oy kullanan olmadı. Bu saat itibari ile oy kullanılacağını da tahmin etmiyoruz. Bu durumda biz sandık başkanları da oy kullanmayacağız. 100 TL para cezası olduğunu öğrendik ve herkes bu cezayı ödemeyi kaul ediyor. Memur olduğumuz için sandık başkanı olarak kullandığımız oylar sonrasında siyasi görüşlerimizin deşifre olmasından dolayı bizler de oy kullanmayı düşünmüyoruz” dedi.

MUHTARLARIN REFERANDUM TALEBİ

Beldelerinin merkeze bağlanmasına tepki gösteren Bahçebaşı Muhtarı Mehmet Karaağaç ise, “ Bizim beldemizin merkez ile pek bir ilişkisi yok. Aksine kapatılması istenilen diğer beldeler merkez ile iç içe ve karışık durumdalar fakat ne yazık ki bizim Belediye Başkanımızın bu davranışından dolayı bizler bu hale düştük. Eğer başkan dilekçe ile tepkisini koymuş olsaydı şuanda herkes ona oy verirdi. Fakat bu seçimlerde bizim sandıklarımızdan oy yerine tepki çıkacak” ifadelerine yer verdi. Su Mahallesi Muhtarı ise ilginç bir teklifte bulunarak, “Beldemizin merkeze bağlanması ile ilgili olarak ne halkın ne de muhtarların görüşü alınmadı. Biz referandum yapılmasını istiyoruz. Beldemizin merkeze bağlanmaması için tüm tepkileri göstereceğiz. Yıllardır burada hepimiz iç içe yaşayıp çoğumuz akraba olmuşuz. En kısa zamanda burada referandum yapılmasını istiyoruz” dedi.



BAŞKAN BELDEDEN AYRILDI

Hiçbir partinin ve muhtarın beldeden aday çıkarmadığını belirten CHP li Eski Belediye Başkanı Mustafa Çiçek, “ Beldemizde 3 okula 12 seçim sandığı yerleştirildi. Ancak hiçbir tanesinde ir tane dahi oy yok. Belediye Başkanı Halil Mutlu, durumu sürekli halktan gizledi. Ancak halk tepki gösterince ve iş işten geçince Başkan Mutlu, gerçeği açıkladı. Konak halkı da haklı olarak oy kullanmama kararı aldı. Mevcut Belediye Başkanı Mutlu belediyenin kapısına kilidi vurup beldeden ayrıldı. Belediyede çalışan onlarca personeli ve Konak Halkını mağdur edip, partisi ve başbakana ters düşmemek istedi. Biz beldemizi tekrar kazanmak için tepkilerimizi yasal yollarla sürdüreceğiz. Durumun takipçisi olacağız” ifadelerine yer verdi.

(www.malatyapost.com)

Etiketler :