Bu Belge Büyükanıt'ı Yakacak

Bu Belge Büyükanıt'ı Yakacak

Büyükanıt'ın yazdığı 27 Nisan bildirisiyle ilgili belgeler bakın kimin bilgisayarından çıktı.

 

Genelkurmay Başkanlığı'nın Ergenekon davasını yürüten 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen hard disklerde, eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın 'Ben hazırladım'dediği 27 Nisan 2007'de TSK'nın internet sitesine konulan bildiri ile bağlantılı dokümanlar bulundu.

'İrtica ile Mücadele Planı'nda ıslak imzası bulunan Dursun Çiçektarafından hazırlandığı tespit edilen belgelerde 27 Nisan Bildirisi ve içeriği ile ilgili çarpıcı değerlendirmeler yer alıyor.

ÇİÇEK'İN İZİ KESİNLEŞTİ

Yeni Şafak'ın haberine göre 14 Nisan 2007'de Nokta Dergisi BN isimli belgede, 1 Mayıs 2007'de hazırlanan 182 isimli belgede, 8 Mayıs'ta hazırlanan 'Din Karşıtlığı Propagandası Hakkında' adlı çalışmada ve 17 Mayıs'ta hazırlanan Basın Açıklaması'nda, 27 Nisan Bildirisi'nin içeriği ile benzerlikler ve destek ifadeleri tespit edildi. Hard diskleri inceleyen Hakim Hüsnü Çalmuk raporunda, 'belgenin Dursun Çiçek'e ait 61847_0301 isimli kullanıcı tarafından hazırlanması/son kez kaydedilmesinin dikkat çekici olduğu değerlendirilmiştir' ifadelerine yer verdi.

UYARI GÖREVİ FAYDALI OLDU

Hakim Çalmuk raporunda, 1 Mayıs tarihli 182 isimli Genelkurmay Bilgi Destek Daire Başkanlığından Genelkurmay Harekat Başkanı'na hitaben yazılan açıklamada, 'İktidara yakınlığıyla bilinen yayın organları ile irticai görüşü destekleyen medya ise bildiri yayımlanmasını yoğun olarak eleştirmiştir'tespitini yaptı. Ayrıca belgede, 'Cumhuriyetin temel kazanımlarını hedef alan girişimlerin ikaz edilmesi bakımından uyarı görevinin faydalı olduğu değerlendirilmektedir' ifadelerinin yer aldığı belirttirilerek, belgenin Dursun Çiçek'e ait 61847_0502 isimli kullanıcı tarafından 30 Nisan 2007 tarihinde oluşturulduğu kaydedildi.

HER SATIRDA NEFRET

Emekli Oramiral Özden Örnek'e ait günlükleri yayınlamasının ardından kapatılan Nokta ile ilgili 'Nokta Dergisi BN' isimli belgede 'Ilımlı İslam yaklaşımlarını gündemde tutmaya çalışan bir ekibin kontrolüne giren Nokta dergisinin, iktidara hareket serbestisi sağlamayı amaçladığı, önemli bir tepki ve sorunla karşılaşmaması halinde, aynı amaçlara hizmet edecek yayınlarını sürdüreceği değerlendirilmektedir' ifadeleri yer alıyor. Çalmuk, bu belgenin de Dursun Çiçektarafından 27 Nisan Bildirisi'nden önce 11 Nisan'da hazırlanıp kaydedildiğini, şirket isminin de TSK olduğunu ifade ediyor.

HÜKÜMETİ YIPRATMA AMAÇLI BİLGİ DESTEK RAPORLARI MART'TA BAŞLADI

Hakim Çalmuk raporunda, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecinde 2007 Mart ve Nisan ayında yazılan Bilgi Destek Raporlarında, TSK ve laik kesimi yıpratma gayretlerine karşı kararlı tutum sergilenmesinin caydırıcı olacağı yorumlarının ön plana çıkarıldığına dikkat çekerek, 'Genelkurmay'ın 27 Nisan 2007'de sitesinden yayınlandığı bildiriden sonra 04 Mayıs 2007'de hazırlanan raporda başta laiklik olmak üzere Atatürk ilke ve inkılapların korunmasında TSK'nin hassasiyetinin ve kararlılığının iç ve dış kamuoyuna gösterilmesi, bahse konu değerleri ve Cumhuriyetin temel kazanımlarını hedef alan girişimlerin caydırılması bakımından uyarı görevinin faydalı olduğunun milliyetçi, ulusalcı ve tarafsız medyada ifade edildiği belirtiliyor' diyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.